Tmavocervena az cierna menstruacna krv

dusana zigov

Ahojte ja mam rovnaki problem a bojim sa velmi ked mam menzes tak zomna nieco vipadlo na vloske take male kuski co to je prosim pomozte mi

laikom

ja som nevyšla z vas!Ja mam taky problem. Mala som dostať normalnu menštruaciu pred tyždnom, prišla ale krv bola do čierna a bola veľmi veľmi slaba(stačila mi tenka vloška). Neviem ani či to je menštruacia alebo to je ta zražanlivosť krvi.
Prosim poradte!!!

surea

mira, ja uz dlho zivocisne produkty nejem skoro vobec a i tak mam kazdy mesiac problems s tmavou krvou a zrazeninami....

- mira

Tvorba tmavej krvi a krvných zrazenín predchádza štádiu tvorby cyst a myomov. Pán doktor ti síce s príjemným úsmevom povedal, že ešte nič nenašiel, ale neupozornil ťa na to, k čomu smeruje proces v tvojom tele. Isto to nevie.

Tmavá hustá krv sa tvorí z potravy ktorá obsahuje mäso, vajcia, syry a stužené nasýtené tuky, veľa soli, údených a pečených potravín. Žena by mala výrazne odĺahčiť stravu, zamerať sa hlavne na zeleninu, aby predišla tvorbe zrazenín a usádzaniu sa nečistôt, nánosov a hlienov v spodnej časti tela.

007piskota

Milé dámy aj s odstupom času niekoľkých rokov, by som chce reagovať na vaše príspevky. Pretože ste ma k smrti vydesili a to až tak, že som navštívila svojho lekára.

GYNEKOLÓG MI POVEDAL: farba menštruačnej krvi, jej hustota, intenzita to všetko závisí od konkrétnej ženy. Od jej stavby tela, vzťahu k športu, stravovacích návykov a podobne...

Mávam občas i ja takmer až čiernu krv, vyplavuj sa mi z tela i zrazeniny a napriek tomu dnes po kompletnej prehliadke u môjho gynekológa mi doktor povedal, že zdravšiu pacientku už vyše pol roka nemal.

Tak nestrašte mladé ženy :)
Snáď som pomohla.

vevericka

vidiet vajicko volnym okom..velkost spendlikovej hlavicky..to su mi perly.. nechem verit vlastnym ociam...
vajicko ma velksot cca 150 mikrometrov(tisicina milimetra).nie je mozne vidiet ho volnym okom..

tiatina

No ako tak čítam tak ste všetky vedľa ako tá jedľa. Nechápem načo máte ten internet. Stačí vygoogliť správne kľúčové slovo a dočítate sa o tom všetko, čo potrebujete. A z tela určite neodplavuje obal z vajíčka. Vajíčko je asi také veľké ako jedna desatina bodky na konci tejto vety. Je najväčšou bunkou v ľudskom tele.

Pozor na krvné zrazeniny
Okrem intenzity menštruácie si všímajte v menštruačnej krvi aj prítomnosť zrazenín. Menštruačná krv by sa totiž nemala zrážať. „Bunky sliznice maternice zodpovedné za pravidelné mesačné krvácanie obsahujú enzým, ktorý zabraňuje zrážaniu krvi. Ak vyplavujete zrazeniny, znamená to, že krvácajú aj iné bunky, než tie, čo majú. Aj to môže byť varovný signál ochorenia, ktorý by ste mali konzultovať s gynekológom,“ odporúča MUDr. Sládičeková.

chan

muc=>
menštruačná krv sa môže zrážať.. neviem však či má železo v krvi niečo spoločné :D asi nie :) avšak! zrazeniny počas menštruácie poukazujú na extrémne silnú menštruáciu ženy! to znamená, že to nieje síce problém no ak sa to bude opakovať pravidelne, treba kontaktovať gynekológa!

muc

musska prosim ta nechaj si to vysvetlit. menstruacna krv sa nezraza. vies co je menstruacna krv? to je ta, ktora odchadza z tela prec. a jednoznacne ide o cerstvu rv. zrazanlivost krvi pri beznych poraneniach je riadena trombocytmi- krvnymi dostickami. pri menstruacii krvacanie -dlzka a jej sila je riadena HORMONALNE!. zrazanlivost krvi tzv. doba zrazania je 6-10 minut. a ty predsa v ramci menzesu krvacas viac dni! na krvacanie z maternice okrem hormonov ma vplyv aj funcna a anatomicka anomalia maternice...