Moze uzivane vapnika formou tabliet skodit?

Príspevok v téme: Moze uzivane vapnika formou tabliet skodit?
1BEN1

Chcel by som sa opytat, ci moze uzivanoe kombinovanych preparatov s vyssim obsahom vapnika nejako skodit napr. upchavat cievy alebo nieco podobne? Kupil som si totiz jeden preperat, ktory by som chcel uzivat, kedze sa domnievam, ze mam asi nedostatok vapnika lebo nepijem vobec mlieko a jem malo miecnych vyrobkov. Niekde som cital, ze vraj s vapnikom opatrne lebo vraj moze sposobovat upchavanie ciev alebo ine zdrave zdravotne problemy. Je to pravda? Ake mnozstvo je prijatelne a neskodne? Dakujem.

vapnik

BEN,ja by som na tvojom mieste kupila ten doplnok,na osteoporozu,CALTRATE...
cim viac budes vyberat a preberat,tak len preberies a aj tak potom budes neisty a nervozny.A nakoniec budes mat v tom chaos.Ved aj tak,kazdy vekom potrebuje viac vapnika,a urcite nemas dennu davku.Alebo sa skus spytat odbornika,ci aj zdravy clovek bez osteoporozy moze uzivat CALTRATE.
neviem,ako to chodi,ale kosti mozes mat ok,ale moze ti chybat vapnik v krvnom riecisti,ked sa zle stravujes.Ako to je RNG s takym niecim?/napr.zjes nieco,co obsahuje vapnik,a bud sa ti dobre nevstreba do tela,alebo moze sa stat,ze po jedle z vapnikom,si das kavu/a ta zasa odobera vapnik,alebo aj cukor/
myslim,ze ten doplnok by ti nemal uskodit.Sak ho ber 1tyzden,tyzden vynechaj a tak nejak.Cim viac sa budes prehrabovat v doplnkov,tym viac budes mat v tom chaos.Ver mi.

RNG

1BEN1, ten mineralovy komplex ma sice spravnu vazbu, ale zelezo tam nepatri, lebo sa potom zinok neabsorbuje. Celkove ma obsah ale slabsi ako Bone essentials zo Swansonu a chybaju mu vitaminy na zabudovanie do kosti.
Cena je obludna.

1BEN1

RNG nasiel som na Slovensku distributora liekov znacky Swanson, ale ten konkretny pripravok Bone Essentials nemaju v ponuke. Myslis, ze by ho tento produkt: -odkaz odstránený- mohol nahradit? Tento produkt tiez obsahuje vapnik vo forme citratu tak som myslel, ze by mohol byt OK. Co si o tom myslis? Skusal som im pisat mail, ale zda sa ze absolutne nikto neodpoveda, dufam, ze su aspon funkcni a ked si nieco od nich nakoniec objednam tak mi to aj pride ako slubuju.

mira

Snažte sa pochopiť, prečo vám vápnik chýba. Zvyčajne to býva jednoduchý cukor, ktorý nás ochudobňuje o minerály a vitamíny. Je pridávaný takmer všade, pretože je návykový a vedie kupujúcich k opakovanému nakupovaniu.

Okrem toho treba dodávať telu komplexné neochudobnené a nerafinované potraviny. Obsahujú prirodzenú škálu minerálov. Na vápnik sú bohaté hlavne semienka - sezamové, mak....ďalej morské riasy, strukoviny, tofu, zeleniny ako brokolica, karfiol, reďkev.
Tu sú minerály výborne vstrebateľné a spojené s vlákninou, vitamínmi, enzýmami ...
Krátkou tepelnou úpravou zeleniny sa nezničia vitamány a zmäkčia sa tkanivá tak, že minerály sú dostupnejšie a ľahšie stráviteľné.
Ak nebudeme jesť jednoduchý cukor, nemôže nám vápnik chýbať.

RNG

1beb1, lekarne na Slovensku ani nikde inde nie su najlepsi zdroj POTRAVINOVYCH DOPLNKOV, lekarne su hlavne predaj liekov(lekaren-liek, to by malo kazdemu trknut)
V dnesnom GLOBALNOM svete treba vyuzit moznost globalneho nakupu, tj kupovania pomocou internetu odkialkolvek na svete, tj nesustredit sa len na to, co je vo vasom meste a okoli dostat.
Svet je velky a Slovensko reprezentuje menej, nez 1/10 percenta svetovej populacie, takze orientovanie sa na vnutorne zdroje je dnes uz vec minulosti

1BEN1

RNG ten preparat od firmy Swanson sa mi velmi pozdava. Navyse cena 5 dolarov je velmi prijemna, ved to je este lacnejsie ako ten Caltrate Plus. Otazne je, ci je ten preparat dostupny aj na Slovensku, v nasich lekarnach? Musim dnes zistit, dufam, ze na mna nebudu pozerat ako na tela na nove vrata, ze co od nich chcem. Ludia ak niekto viete odkial sa to da na Slovensku objednat tak prosim napiste. Ak to tu nemoze byt uverejnene tak mi prosim napiste na mail.

RNG

tam najdes ine zlozenie, ine pomery, take ake su v kostiach a formy su glycinaty, citraty, maleaty, glukonaty atd, co su ovela lepsie absorbovatelne formy, vodorozpustne, ako calcium carbonate, co je vlastne len mlety vapenec,koral alebo dolomit(kamene)