Mlieko

mira

Hlien = mucus sa skladá z lepkavých organických látok, kyselín. Upcháva dutiny,a cievy, nalepujú sa naň toxiny, kalcifikácie, zhlukuje sa, bráni obehu látok a energie v tele. Je živnou pôdou pre nežiadúce mikroorganizmy a tvrdnutím je základom pre cysty a nádory.

kukuricka

jasan aj v kapuste aj v brokolici je vela vapnika, dokonca viacej ako v mlieku;;
a jasan mne kapusta chuti, ale jednoducho niejeto potravina, ktoru by som preferovala jest v spol........to kazdy musi priznat ze ma svoju "vonu"......

mira

Kapusta obsahuje hlavne baktérie mliečneho kvasenia, ktoré potrebujeme na trávenie v tenkom čreve. Obsahuje i veľa minerálov. Vápnik je hlavne v semienkach, maku, brokolici a zelených zeleninách, karfiole, reďkvách, strukovinách, tofu, morských riasach. Vo všetkom je dobre vstrebateľný pre nás.

Lolka

dakujem mira, ale to nebolo skor určene kukuričke, ci si mi tým chcela povedat, ze mam nahradit mlieko tou kapustou? mam rada kyslú kapustu, takze ta kapusta obsahuje aj vápnik?

mira

Mii, granko je kakao + cukor.

Lolka, naša kvasená kapusta vonia. Chutí nám a jeme ju každý deň, bez toho aby ktokoľvek kohokoľvek nútil. Ale máme svoju vlastnú, kupovaná mojim deťom nechutí.
Kvasená kapusta nechutí ĺuďom, ktorí jedia veľa cukru.

Dnešné deti sú priveľmi zvyknuté jedávať sladkosti. Potom nedokážu oceniť jemné chute. Miesto cukru by im matky mali prisladzovať jemne obilným sladom, sušeným ovocím a pod.

Lolka

no ale tá Uhríkova ten článok vyvracia vysvetluje moze byt ze ten clánok v bádali nebol doplený o udaje Uhríkovej a to prehnal

Mimi323

lolka, tamto už nemusíš.
Kukurička, jasne, všetko s mierou, ale nenúťme deti, aby pili to sprosté mlieko nasilu, ako nám to dávali v škôlke.

kukuricka

niekedy ma zaraza take asketicke myslenie ludi......ako treba sa stravovat zdravo, ale s rozumom.....ja som za ak si clovek obcas aj dopraje...ved aj v jedle ma byt pozitok...jasan ze potom to treba aj nejako vykompenzovat...sportom,prechadzkou..a pod