Ockovanie hepatitida A/B

Príspevok v téme: Ockovanie hepatitida A/B
asdf

v lete sa chystam na blizky vychod, dopocul som sa, ze je vhodne ockovanie proti hepatitide. Viacmenej som ho uz mal aj tak davno v umysle, takze mi to aj padne vhod.

Chcem sa spytat, kedy je najlepsie dat sa zaockovat, radsej hned, ci staci pred letom? A kde (BA) je najlepsie sa dat zaockovat, ak mate niekto skusenosti? Pripadne preplaca poistovna aspon nieco. Vsetky prakticke skusenosti mi pomozu, dakujem :)

PeterBR

Chcem sa spytat, ze co sa moze stat az nahodou nedodrzim ockovaci kalendar.
Nakolko 3 vakcinu som dostal nie po pol roku ale po necelych 5 mesiacoch od prvej vakciny.
Je to ockovanie ucinne? Ja som si to pomylil ale doktorka ma vobec na to neupozornila a bez ziadnych reci mi ju vpichla.
Az teraz na nete som si nasiel ze 3 vakcinu som si mal dat pol roka po prvej.

sisina

Proti hepatitíde A/B existuje kombinovaná vakcína, ktorú ti predpíše tvoj praktický lekár(aj ťa zaočkuje), ty si ju iba vyberieš a samozrejme zaplatíš v lekárni. Sú to 3 injekcie, jedna stojí okolo 2000 sk:( a poisťovňa ti nepreplatí nič:(...Nemusíš si ich vybrať naraz, iba po jednej, lebo zaočkovaný budeš aj tak postupne, v časovom slede:0,1 a 6 mesiacov.Čiže teraz, druhá o mesiac a tretia o pol roka. Mimochodom, existuje aj zrýchlená forma očkovania, ak by si tu 6 inj.nestihol, ale to si musíš vyhľadať na nete.Takže ti radím, daj sa zaočkovať čím skôr. Čo sa týka reakcií po očkovaní-neobjavili sa žiadne negatívne účinky:)