Moze byt vztah medzi nadriadenym a podriadenymi priatelsky?

Príspevok v téme: Moze byt vztah medzi nadriadenym a podriadenymi priatelsky?
liana

Velmi by som si priala, aby moj vztah voci podriadenym bol priatelsky. viem, ze urcita miera autority tam musi byt, ale nechcela som uplatnovat trosku demokracie... Avsak velmi som sa sklamala. Snazim sa byt silna, zeny - sefky to nikdy nemaju lahke, ale teraz sa utapam v slzach... Ale zajtra zasa budem silna... vravim si, ze je to len chvilkova slabost. Ale potrebujem to aspon napisat.

dada

Ale prosím ťa nikdy nehovor svojim podriadeným o problémoch druhých. Lebo u nás vo firme ma nadriadená veľmi dobrý vzťah s jednou kolegyňou, že jej rozprava o nás a o našom súkromí a najhoršie je, že aj o našich chorobách, keď je niekto chorý, alebo ide na nejaku operáciu o všetkom sa rozprávajú a potom to už ide od nej samozrejme do celej firmy.
Tiež sa tam par ľudí vrátane mňa takto v nadriadenej sklamalo, pretože sme jej dôverovali a ona o nás rozprávala svojej naj oblúbenkyni.

tinusska

tak ja napisem o byvalom zamestnani... moj veduci bol uplne super clovek, nemozem napisat, ze to bol priatelsky vztah, ale ono to bolo vlastne take otvorene, nebala som sa ist za nim s problemom.. vlastne skor mi to pripadalo take rovnocenne... aj ked pozicie neboli... mozem povedat, ze som ho mala velmi rada, a prave preto som sa snazila robit vsetko najlepsie, aby potom jeho nahodou nezdr.ali este vyssi.. a nerobila mu teda problemy...

krisha

musis si v prvom rade udrzat autoritu, pretoze v prvom rade si sefka ty. Nieje zle si vybudovat priatelsky vztah, ale vsetko v ramci normy. Lebo cim viac budes povolovat, tym viac si podriadeni budu dovolovat. Ja som sa tiez zo zaciatku snazila vybudovat priatelsky vztah, odpustala som drobne nedostatky, ale ako to slo dalej zistila som, ze svoju pracu si ostatni ulahcuju stylom, ved sefka to opravi..upravi. Tak som s tym sekla a davam si odstup.