napúchanie nôh

Príspevok v téme: napúchanie nôh
renata 2

Už dva týždne mi navečer napuchnú nohy. Od kotníkov až po prsty. Ale tie kotníky najviac. Mamina povedala, že to mám od ľadvín. Je pravda, že osť málo cikám. Ráno keď vstanem, potom až keď prídem domov o 17,OO. Cez deň sa mi aj trošku chce, ale len trošku, ale mám strašne veľa roboty, záchod je na inom poschodí, tak nejdem. A v pohode vydržím. Pijem tak normálne. Asi liter vody, kávu, polievku, čaj. Mám 32 rokov. Žiadne zdravotné problémy nemám, lieky neberiem. Čím to môže byť spôsobené ? Ďakujem za odpovede.

farmaceutka

Nechodit na wecko od rana do 17ej je absolutne nezodpovedne. Ak si nechces privodit zavazne dosledky (napriklad oblickove kamene a ine), je najvyssi cas zmenit svoje navyky.

miska31

A je to jedno aka je to stolička ale sediš a vtedy sa to vyskytuje,a ak musiš v praci mat topanky na podpetkoch tak to je dalšia vec k tomu,a malo tekutin a vznikne z toho zapal vnutornch alebo vonkajšich žil.

miska31

Ale možeš mat problem z vnutornimi žilami,aj ja ho mam a na noohe mi nevidno ani jednu žilu ale mam problem z vnutornimi žilami,a ked sa mi to objavilo tak mi opuchla najprv od členka po prsty noha a potom vlastne cela.a ak ci cez den na nochach že bud dlho chodiš a sediš ich namahaš a večer maš opuchnutu a rano menej opuchnutu tak je to stoho,ale v tom neskoršom štadiu už je opuchnuta stale.

renata 2

RNG predbehla som ťa pred druhou odpoveďou. Stoličkou to určite nie je, lebo sedím na sedačke. Ale nohy mám dole. Asi si ich budem vykladať na stolík.

renata 2

RNG ďakujem, len ja ešte nie som stará . Aspoň dúfam hihi.
Vody nevypijem dva - tri litre ako odporúčajú, ale ten liter áno.

RNG

Niekedy je to len zo zlej stolicky, ktora dovoli prichod krvi ale zastavi odchod, to iste plati na zvody lymfy, ked sa priskrtia zlym rozlozenim vahy na pritvrdej stolicke.

RNG

ked clovek starne, straca pruznost buniek, ktore nevytlacaju dostatocne tekutinu. Nohy su gravitaciou najviac naplnane vodou, preto je dobry zvyk si ich vykladat hore a spat s vysokym vankusm pod nohami.
Voda a opuchliny inde v tele(edema) mozu byt sposobene hromadou inych problemov, od cirkulacie, srdca, ladvin az po prebytku soli = privela soli v jedle alebo nedostatocnom piti vody atd.

renata 2

so žilami nemám problém. Ani kŕčové žili nemám . Ani ma nebolia.
-
Aj moja bývalá kolegyňa mala od 24 rokov problém so žilami na nohách. Mala ich vydúté a modré a akoby jej praskali, lebo mala fialové fľaky. Ale nenapúchali jej. Neviem čo s ňou je, lebo už 6 rokov nás nepracuje. Chúďatko sa aj hanbila a ani priateľa ešte kvôli tomu nemala. Bola taká utiahnutá. Ale veď nie každý je dokonalý.

izaura 456

NO O TYCH LADVINACH NEVIEM MOZNO TO MA SPOLOCNE NEMAS NIECO ZO ZILAMI? MNE NAPUCHALA NOHA NA JEDNEJ STRANE A ESTE MA TO AJ BOLELO A MAM LEN 28 ROKOV A TIEZ SOM CHODILA ZO ZILAMI