Pouzivate olivovy olej na plet?

Marekcián

Na pleť je najlepší jojobový, šípkový a extra panenský kokosový olej (komu aký vyhovuje). Olivový som používal aj ja, a tak mi upchával póry a vytváral komedóny, až som sa zľakol. Ale chyba bola v tom, že som to nepripúšťal tomu oleju, a používal ho rok... toľko uhrov koľko mi urobil na čele a na brade... to bolo šialenstvo... Už nikdy viac, akurát do jedla.

draci_zub

Môžete sa natrieť s hocijakým jedlým olejom, ale to len premastní pleť. UV faktor majú len opaľovacie krémy. Najlepšou ochranou pred slnkom je chodiť sa od jari pravidelne opaľovať. Čiernemu cigánovi slnko neublíži.

Myna

Úplne najlepší,aj na mastnú pleť je extrapanenský kokosový olej.Je fakt pravda že neupchápa póry,krásne vonia a obnovuje pleť.Je suprový aj na vlasy,menej sa mi štiepia končeky.Odkedy ho používam,nevymenila by som ho ani za krém z diamantov...Fakt to odporúčam každému.

RNG

definicia comedomu je mrtve tkanivo koze a vylucky z mazovych zliaz zapchavajuce otvor z ktoreho rastu vlasy/chlpy.
Netvrdnuce oleje k tomu teda nemozu prispievat.K tomu moze prispievat len kozmetika obsahujuca rozne vosky a ine zlozky, ktore vyschynaju na pevne latky.
Velmi lahko sa to da skontrolovat ked si natries na nieco kozmetiku a nechas ju vyschnut. Ked ti tam zostane nejaky netekuty zostatok, tak ten prispeje k zapchavaniu porov.
Kokosovy ani olivovy olej taky pozostatok nemaju.

pumicka

ja pouzivam olivový olej asi rok, ale nie pravidelne len ak citim ze mam suchsiu pokozku(3-4 krat tyzdenne)a davam si ho len na noc a rano vôbec nie som mastna..ja mam akne ale zaroven dehydrovanu plet takze mi to vyhovuje..

poliewoocka

Olivove a ine rastlinne oleje su nasytene tuky, ktore nevysychaju a maju tendenciu rozpustat tuhe tuky. Sami nikdy na vzduchu nevysychaju a netuhnu. Najlepsie a najkvalitnejsie su tie, ktore sa lisuju zastudena-extra virgin. Nepresli katalyzovanym stuzovanim, su ovela kvalitnejsie. Preto sa pouzivaju nielen v kuchyni, ale aj v kozmetike. Je dobre pouzivat ich na plet a vlasy, pretoze maju ozaj zazracne ucinky:) Su absolutne nekomedogenne narozdiel od kremov z drogerie, ktore po naneseni-teda, my mame dojem, ze sa vstrebali do koze, ale koza nedokaze prijat vsetko, co si na tvar natrieme, a tak zvysok vyschne a usadi sa v poroch. Narozdiel od toho, olivovy a kokosovy olej ostane "tekuty", pokozka si zoberie kolko potrebuje a po chvili sa zvysok moze zotriet papierovou servitkou. Mastny pocit je cisto len psychickeho charakteru. A tie vyrazky- kazda pokozka moze zareagovat inak. Ja si miesam kusok olivoveho oleja a medu, a tak nanesiem na tvar a necham posobit hoci aj pol dna, ked som doma. Potom mam plet ako babatko:)