aky typ pleti, hm? vyuz konopa

Príspevok v téme: aky typ pleti, hm? vyuz konopa
Sini

ohladom mojej pleti. kedze mam tvar skorej mastnejsiu, a vytvára sa mi akné,

no zacala mi aj zaroven na niektorych miestach tvorit sucha kožka,

možno miestami male supinky. hm velmi zvlástne, všetko naraz.

nejak velmo citlivu nemam na kremy, ale chcem si vybrat ten spravny. .

planujem

aknea ošetrujúci krém a aknea pleťová voda.

ale rozhodujem sa ze namiesto aknea pleťová voda na pletova voda na suchu a citlivu ALEBO mastnu plet.

prosim poradte.

farmaceutka

Supinky sa mozu nachadzat aj na mastnej pleti, vtedy moze ist o seboroicku dermatitidu, vtedy dochadza k premnozeniu isteho typu kvasiniek v kozi a tvorbe supin. Pri tejto diagnoze je dolezita nedrazdiva strava, obmedzenie tukov a casto su nutne antimykoticke pripravky. Seboroicka dermatitida byva najcastejsie lokalizovana na koreni nosa, v oboci, v okoli nasolabialnych ryh a vo vlasatej casti hlavy, u muzov casto v oblasti tvare, kde vyrasta ochlpenie.

delphia

supinky sa ti tvoria preto, lebo si nasilne vysusujes plet pripravkami na akne, ktore vacsinou obsahuju alkohol. na povrchu pleti je za normalnych okolnosti mastny film, ktory ked sa agresivnymi pripravkami odmastuje, tak koza vysycha a zaroven sa snazi ten lipidovy film nahradit a zacne vo vacsej miere tvorit maz a tym sa viac tvori aj akne a zda sa, ze je mastnejsia. vznika takto bludny kruh...
doporucujem pletovu vodu bud na normalnu plet, alebo s hydratacnym ucinkom. a denny krem tiez hydratacny. ak mas aj akne, tak je dobry hydratacny krem s aloe vera od alverde. dostat ho v DM drogerkach.

tyrusqa

priklonila by som sa k tej na mastnu plet..aspon tak som to pochopila,ze skor mas mastnu,ked len sem tam supinky.