zdravá výživa ma dostala až do takehoto štádia

Príspevok v téme: zdravá výživa ma dostala až do takehoto štádia
adsaww

znie to tak ale ide o to že akonáhle som sa začal stravovať zdravo vymyzlo mi akné všetko klape jak má a teraz proste pravidelne užívam všelijake prípravky..ako je aloe vera šťava , zelena zmes, probiotika, vit.c, selen, zinok, bylinkove čaje, proste niekedy sa bojim že to je už vela a nemôže mi to uškodiť ale ked tak zdravo vyzeram..anechcem sa toho vzdať ... ale často žijem len preto ...a niekedy by som si dal fakt niečo nezdrave ale proste sa musim odoprieť a vtedy začinam byť nervozny ..neviem či to má zmysel ...prestal som fajčiť no stále by som si zapalil..a ked ideme von tak všetci fajčia ja nie, všetci v obchode si kupuju pizza rožky čokolady ja nie v piatok chodia na pivo na pohariky ja nie!! a toto ma štve

zuz

ahojte...no paci sa mi zdravy zivot...myslim,ze sa stravujem zdravo...snazim sa o seba nejako dbat...nefajcim,alkohol nepijem,lieky zbytocne neuzivam...denne papam dost zeleniny a ovocia...vlocky....caje...cistu vodu....atd atd...je toho velmi vela....lenze aj napriek tomuto vsetkemu ma moje telo nejaky problem...mozno nie som odolna voci stresu....neviem....ale je iste,ze uznavam zdravu vyzivu!len tak dalej.

sami

Som strašne rada za túto tému.Podľa mna by si mal človek dopriať čo mu chutí, ale s mierou. Vo väčšine prípadov nezdravého stravovanie ide však o zaužívané zvyky, ktoré sú ťažké prekonať. Som rada , že v mojej rodine nepijeme žiadne sladené nápoje, večer chipsy a oriešky a pod. Každý deň zeleninová polievka, podvečer ovocie s ovsenými vločkami,, nejaké mandle a pod. Sú to maličkosti , ale kedˇvidím ako niekde každý deň niečo vyprážajú, tak mám dosť. Vitamínové doplnky čo v najmenšej miere, iba C vitamín, alebo niečo na posilnenie imunity, napr. echinacea, podľa mňa ide o prehnanú propagáciu zo strany lekární a výrobcou. Vyvážená strava/ priznávam mám ešte k tomu ďalekoú / urobí však svoje.

jalla

tak ja sa mozem len pridat do spolku zdravej vyzivy,alr ja som omnoho strtiktnejsia-iba ovocie,zelenina,oriesky,semienka,obilniny a som zdrava,teraz mam svoje dni a anie jednu vyrazku o com som predtym len mohla snivat,nechty sa nestiepia,nelamu a pritom chodim na plavaren,na bojovy sport,kde mam rukavice a ruky zovrete v past,predtym som nemohla mat dlhe nechty,lebo z tycht o dovodovsa mi vzdy lamali a teraz si to neviem vynachvalit,taktiez mam nadherne,leske,pevne a huste dlhe vlasky
a ja to robim preto,ze z toho mam radost,ze pomaham svojmu telu a vobec mi nevadi,ze naokolo jedia cokoladky,pizzu,cestoviny,kuracie prsia....je mi fajn a vidia to aj ostatni a tak isto aj moja rodina sa postupne snazo robit to,co ja,lebo vidia ako som schudla a tie vsetky zmeny na mojom zovnajsku:))

mira

RNG, Slovensko sa nachádza na úplne inej zemepisnej šírke ako Tahiti, Haiti a tichomorské civilizácie. Nepečie nám nad hlavou horúce slnko, nechodíme polovyzlečení, nepotrebujeme sa ochladzovať. Zimy sú tu studené a vlhké, letá nie také horúce. Nerastie nám tu kuwi, pomaranče, nie je to pre nás prirodzená a tradičná strava. Pre Haiťanov áno, jedia to čo im príroda ponúka a tak je to správne.
Tak ako je správne a prirodzené pre Eskimákov jesť výhradne mäso, pretože jeho úlohou je organizmus zahrievať tak, aby prekonal extrémne mrazy.
Ale o tom som už veľakrát písala, niekto to ale nepopchopí nikdy.

martin82

Mimi323 preco si myslis ze je Bukovsky bajkar? Mas to podlozene aj sama z odbornych clankov, alebo len podla toho co si citalu na tomto fore resp. na inych? Ja tiez s tym clankom nesuhlasim, lebo Cecko, Becko, Ecko, selen a zinok jem na kvanta (sam som si to ale nenasprtal tak to nemozem posielat dalej ako zarucenu pravdu), ale obcas si tiez poviem ze to moc prirodzene asi nie je... A pokial ide o ATB, zachranili tiez tisice zivotov, pokial by som mal tazku streptokovu infekciu tak ich tiez beriem, pri normalnom ochoreni nie. Cize ATB si nechavam ako poistku ked bude moc moc zle, ale nezavrhujem. Mimi323 z akych zdrojov si cerpala?

RNG

mira,cele tichomorske civilizacie donedavna nepoznali ziadne obilniny, zivili sa tarom(poi),kokosovymi orechmi, roznymi ovociami, zeleninami a rybami. A boli extremne zdravi, podstatne zdravsi, ako my.
Takze to brojenie proti ovociu asi nie je spravne, vsakze.Lebo oni ho zjedli kopy. A rakoviny a srdcove choroby tam boli prakticky nezname.Tak isto cukrovka.
To si mozes nastudovat z historickych pramenov napr tych co popisuju historiu Tahiti alebo Hawaii pred prichodom tzv. "civilizacie", ryze a bravcoveho masa a inych "vydobytkov " civilizacie, najma znicene rastlinne oleje.

mira

Trošku lepšie si naštuduj zdravé stravovanie. Pomaranče , kiwi, veľa ovocia , dokonca v kombinácii s obilninami ti neprinesie zdravie. Ináč snahu máš. 1 pivo ťa tiež nezabije.

adsaww

takže čo jem ? neni to pravidelne že ráno si dam stále hento..ale tak približne rano sa zobudim vypijem 4dcl vody..lahnem trošku naspeť a po cca 20min zjem každe rano jablko. potom si dam lyžicu olivoveho oleja. a ako ranajky napr. avokadovu pomazanku s celozrnnym chlebom alebo ovsene vločky z ovocím alebo len tak obyčajny chlieb potretí z medom a stručikmy cesnaku...obed to je už tažšie písať ale napr. dneska zeleninovu polievku a grilovane kura. z ryžou ...a este dôležita vec ..2x denne si davam lyžicu psyllia /to mi podla mna pomohlo ktomu vymyznutiu akne najviac/ cez den zjem vela ovocia minimalne 3 jablka ...pomaranče , kiwi... proste minimalne pol kila ovocia denne...asi tak 2,5litra vody ....žiadne sladnene...