V chladnom pocasi mi zmodreju ruky

dafne

...no ktovie ako to je....každý organizmus je iný....ale je to blbý pocit,že je nám stále zima....brrrrr....stále skrehnuté ruky...to mi najviac prekáža...a k tým rukavičkám,čítala som,že lepšie sú také celé...kde mám všetky prstíky pokope....aj ja osobne som to zistila, že je to tak....celé nie sú veľmi modne,ale určite sú lepšie...aspon v tej najkrutejšej zime....zdravím všetkých zimomriavych....

vsevedka

Fúh, až taký vševed nie som! Ale vážne, že by nás tie myši chladili?Ako som si to prečítala, uvedomila som si, že aj mne sa zdá pravá ruka o málo studenšia.Ale nohu mávam studenšiu zase ľavú.S tou rukou sa to ale dá vysvetliť aj tak, že keď myšku kŕčovitejšie zvierame, príčina sy.M Raynaud, teda porucha neurocirkulácie sa zvýši možno práve tým dlhodobejším zvieravým pohybom na počítačovej myši.Ale myslím, že to môže byť individuálne, jeden má chladnejšiu pravú, iný možno ľavú ruku.

zimomrava

aj ja som zimomravy typ.. tiez mi byva casto zima a mam ladove ruky.. ale mna by zaujimalo, ze napriklad v tomto obdobi mavam vzdy len pravu ruku strasne ladovu, lava ma uplne normlanu teplotu.. napr. ked som pri pocitaci, tak pravu ruku mam stale na mysi.. ale to asi s tym nesuvisi, ze??

vsevedka

Hmmm, moja najlepšia skúsenosť sú len teplé rukavičky (žiaľ niekedy sa mi aj tie zdajú málo-mala som barančinkové palčáky a termo palčáky do -30Celzia a bola mi zima na ruky aj v nich, keď riadne mrzlo.)Ale k tomu Ginku, pre mňa bolo slabučké, takže efekt minimálny, keď som zvýšila dávky bolela ma hlava.Keď som mala 16r. prešla som si všetkými vyšetreniami, vrátane chladového testu i excízie podkožia a svalu (oper.odobratie malej vzorky)kôli vylúčeniu systémového ochorenia a bolo to k ničomu - určí sa síce dg.Sy M.Raynauld, ale to je asi všetko.Pomôžu jedine celkové vazodilatanciá, po nich mi červenala pokožka tela v návaloch a niekedy som mala pocit na odpadnutie.Až mi jeden starý cievár poradil-teplé rukavičky a lyžica dobrého koňaku.(alkohol nepiť pred odchodom do mrazivého počasia!)Vekom a snáď otužilosťou sa mi to trochu zlepšuje, ale asi celý život budem typom "zimomravky".

dafne

vševedka, no aj áno...ale mám pocit, že ked to berieš,tak je to lepšie a potom sa to vráti späť....a ty máš s tým skúsenosti ?

vsevedka

Dafne, už si musíme počkať na leto.Mám rada teplo a slniečko, škoda že sa nedá naakumulovať, že by nám vydržalo od leta až do zimy.A prípravky s Ginkom biloba si neskúšala?

vsevedka

Kvietoček, ak berieš antikoncepciu po prvý krát, nemáš s ňou skúsenosti a myslíš, že tvoj problém má s ňou nejaký súvis, aspon zavolaj gynekologičke a porozprávaj sa s ňou, ona ti odporučí, či je potrebná osobná návšteva, vie aké sú vedľajšie účinky daného kontraceptíva.
S problémom studených, modravých rúk sa obráť na obvodnéholekára, ktorý by ťa mal odoslať k cievnemu lekárovi, alebo na konkrétne vyšetrenia,ako som spomínala včera.

kvietocek7

nene modrenie ruk amm uz dlhsiu dobu..
a staci ked pockam .. kym uzijem prvy blister tbl?? ci mal aby som ist ihned ku nemu?