Vlastnosti a povaha

Príspevok v téme: Vlastnosti a povaha
martinkaca

Ahojte, mám jednu kamarátku. No vychádzať s ňou je dosť ťažké. Je chorá, má diagnózu, na ktorú sa neumiera, ale spôsobuje problémy. Študuje zdravotnícku školu, nie medicínu, ale len zdravotníctvo, neviem presne odbor. Strašne sa tým chváli, každého poučuje, ale praktické skúsenosti nemá, iba ak tie sama so sebou. Navyše sa hrozne ľutuje. Keď jej niekto povie, že má sám zdravotný problém, musí dokazovať, že ona má určite väčší. Už neviem ako sa s ňou rozprávať aby sa neurazila.

maťa

Asi máš pravdu, mala by som jej povedať na rovinu presne to, čo ste tu napísali, lebo keď som nad tým uvažovala, máte úplnú pravdu. Už nebudem brať ohľad na nič. Ďakujem za rady.

alicakl

To že sa o ňu bojíš a potrebuješ jej pomáhať a riešiť za ňu jej problémy s chlapcom a podobne,to je presne to,čo v tebe vyvoláva a čo potrebuje dosiahnuť.Buď jej prestaneš robiť adoptívnu matku,alebo sa podvolíš jej hre a potom ti je už zbytočné tu písať o rady.

maťa

Keď ja sa o ňu aj trochu bojím. Neviem kedy bolesť predstiera a kedy je to ozaj vážne. Navyše, jej priateľ jej s psychickým zvládaním choroby nepomáha. Naopak, on sa do toho vôbec nestará a mňa mrzí, že nemá oporu, ale na druhej strane ostatní nemôžu za to, že on sa o ňu nestará. Možno to je ten dôvod prečo potrebuje pozornosť od iných, takú tú prehnanú pozornosť.

Karla Lei

podla mna je najlepsie si to nevsimat. sama mam taku kamaratku co sa snazi kazdemu dokazat ze ona je bud najlepsia alebo je na tom najhorsie a ma ovela vacsie problemy ako ostatni. A clovek aby sa bal nieco povedat. Jednoducho to neries. Ja som sa to uz naucila a je mi jedno ci sa urazi alebo nie. Skratka ked si myslim ze by sa mala brzdit tak jej to dam najavo a cuduj sa svete niekedy to zabera. Nenechaj sa hentak vydierat. Kazdy ma svoje problemy ci uz zdravotne alebo tie ine a myslim ze sa nikto nemoze porovnavat koho su horsie. Asi trpi pocitom menejcennosti alebo ako povedala Alicakl tak ma nejaky problem

alicakl

Týmto jej správaním len potrebuje na seba upriamiť pozornosť.Buď má veľký problém,s ktorým potrebuje pomôcť,alebo je to typ človeka,ktorý je citový manipulátor.V každom prípade nerieš či sa urazí alebo nie.To je totiž jeden z nástrojov,ktorým vyvoláva u druhých pocit viny. Poznám to,máme to doma :-(