Onkomarkery

llek

Moja hlavna otazka je, preco ti niekto vobec vysetroval onkomarkery.Onkomarkery sa davaju vysetrovat vtedy, ked mam uz zistene nejake konkretne onkologicke ochorenie, tak si mozem dat stanovit urcite konkretne onkomarkery prisluchajuce tomu danemu ochoreniu.Ale preco tebe niekto vobec daval vysetrovat onkomarkery, tak tomu nerozumiem a to sa v onkologii denne pohybujem.

blood

Dobrý večer.Prosím vás potrebovala by som poradiť a usmerniť. Mám niekoľko dg.Najhlavnejšou je dg.sekundárny Myelodysplastický syndróm/chodievam pravidelne na transf. takmer 20rokov v priemere každý 3-4mesiac/, dg:Ulcerózna kolitída,Chronická perzistujúca hep.HBsAg s koinfekciou vírusu D/ plus ďalšie ochorenia viacmenej vyplývajúce z týchto zákl. dg. V poslednom období pri odbere onkomarkérov som mala zvýšený onkomarkér NSE 3x po odstupe času. Prosím vás pri mojom morbidnom ochorení má zmysel pátrať po tejto novej dg.? Ak áno vyšetreie je možné len v Bratislave?Prosím vás usmernite, obávam sa aby som niečo neprešvihla. Veľmi pekne ďakujem.

holla

Prosim o radu prip.skusenosť
dnes rano som bola na wc a zacala som krvacať,niekto povie nic zvlaštne ale pre mna ano.Ved som 3 roky po histerokomii(mam zobrate vaječniky a maternicu/tak neviem z čoho.Bola som u gyn. a ten mi povedal že to vyzera na endometriozu..Zobral mi krv na onkomarkery a teraz čakam čo bude dalej.Ak mate niekto takuto alebo podobnu skusenosč bola by som rada.

dorkaa

Ahojte,
ja mám na vaječníkoch endom. cysty, či mám endometriózu sa neviem. Ale jeden lekár mi povedal, že endometriózu nemám. Markery Ca 125 a Ca19 mám mierne zvýšené. Chcem sa spýtať, či to mohli spôsobiť tie cysty. Je to možné, nemať endometriózu a mať zvýšené markery z cýst?

kakainka

Ahojte babky . Vidím že ta endometrioza sa objavuje u vela žien . je to akási pliaga. ja som bola na laparoskopií a zistili mi ju.Potom i dali lukrin ako inekcie, ale nepomohlo ani to znova cista ako pomaranč. Teraz ma poslali na odstranenie už celého vaječníka no pred tým mi zobrali krv. A onkomarkery jeden 400 a druhy 500. teraz ma poslali na onkologiu to vybrat tak mam straaaaach čo to vlastne naozaj je. Gynekolog povedal, že to môže bat z endo. ale aj nemusííí. no potom aj tvrdil že jedna žena mala oba markery vyše 1000 vybrali vaječník jeden a všetko v poriadku.Na operáciu idem 5.11.2009 tak uvidím no to čakanie je najhoršie. Zo začiatku som bola z toho hrozne mimo preplakala som noci no teraz si myslím, že treba len verit že nič zlééé to nieje. tak sa nestrachujme , ALE RADšEJ BOJUJME DRžKAM nám všetkym palčeky nech sme zdravučkééé.

mjanik

endometrioza je liečiteľná akupunktúrou-výhoda,že sa vám dajú do súladu funkcie pohlavných a močových orgánov

maťa

Onkomarkery CA-125 mám celkom v norme, aj keď moja endometrióza sa prebúdza. Už tretí krát. Začnem asi s tými enzýmami, ale samozrejme po dohode s lekárom, pretože momentlne mi začne liečba ZOLADEXOM, tak aby som niečo nepokazila.

sajfina

laurushka mne to tak behalo 2 roky,ale uz to je v pohode,nemaj strach,myslím,že telu to dlhšie trvá vrátiť sa do normálu,ak histológia po operácii bola negatívna,tak by si mala byť v poriadku