10.mesacne dieta a nocnik

gastanko2016

myslím si, že 10 mesiacov je ešte skoro na nočník. Môj syn má vyše roka a pol a teraz sa naučil hlásiť, keď je pokakaný. Takže až teraz začneme s nočníkom. Doteraz mi to prišlo zbytočné.

elca

ja som si vzdy sadla na zem dole k nocniku dietatko dostalo hracku a chvilocku posedelo tak 3 min.
ak sedi dlho,nevie preco tam sedi
ak bol nejaky produkt v nocniku chvalila som o "dusu"

10 mes.dieta sa ma davat na nocnik ale ziadne velke zazraky by som necakala

chlapci su lenivejsi ako holky

2marianna25

Ahojte troska som si precitala vas nazor na nocnik.....no ja davam malu sediet na nocnik/ma 10mesiacov/...ale vobec to neberie ako tyranie...proste ju tam dam sediet a hrame sa spolu ziaden natlak nic... skladame si kocky citam jej knizku alebo nieco ine proste ju zabavam...a ked sa jej podari ciknut tak jej to ukazem a pochvalim ju vystiskam a velmi ma tesi jej usmiata tvaricka....ak po case nexce sediet tak ju zoberiem dam naspat plienku a hrame sa...ja si myslim, ze ak rodic tlaci na dieta a da mu na vedomie ze musi sediet na nocniku aj ked dieta nexce tak to je tyranie...dieta si po case zvykne sediet na nocniku,,,

aduška

Ahojte maminy..myslím si,že naozaj dieťa netreba trápiť na nočníku ak samé nechce.Už máme tretie dieťa/tie dve sú už veľké/a našu najmladšiu som tiež od 10 mesiacoch skúšala dávať na nočník,ale stále len plakala.Tak som prestala,nechala som to tak.A predstavte si,od 20 mesiaca si sama dala dole plienku a povedala cikať a odvtedy plienku nenosíme a ani v noci ju vôbec nemá.Sme na ňu veľmi pýšny,je naša šikulka..

zuzana123456

všetko je individuálne,jedno dieťa sa naučí skôr,inému to trvá dlhšie.Môj syn mal 6 mesiacov,keď som si kúpila v Tuzexe nočník"autíčko".V tej dobe sme o pamperskach mohli len snívať a tak som ho začala na nočník dávať už v tom veku.Niekedy sa podarilo,inokedy som mu prelievala vodu,ale začal si zvykať.Mala som len jeho,vtedy sme bývali u svokrovcov tak som mala čas sa mu venovať a na ten nočník som ho dávala aj 3-4 krát za hodinu.Keď mal rok mával plienky len cez noc aj tie si časom začal sám v noci vyťahovať a neskôr pred spaním ich už nechcel vôbec.Chcem tým len povedať,že on strašne rád na tom nočníku sedel dokázal sa na ňom hrať a nikdy z neho sám nezliezol takže keď trónil mohla som si aj niečo spraviť.Netreba však dieťa nútiť moja neter šla z plienok rovno na WC ta nočník nemohla ani vidieť to mala tri roky.Ja som to robila len preto aby som si ušetrila robotu s plienkami a dcéru som to učila tiež,tej to však trvalo trochu dlhšie

nyky20

A hlavne príde to uplne samo. Nehovorím pár krát to vyskušať, ale nášho malého sme strašne stresovali a nadarmo. Mal z nočníka pomaly až strach. A potom sa sám začal pýtat a išlo to strašne rýchlo. Teraz už nechce ani ten nočník - dokonca ani asistenciu pri záchode. Vykrikuje že " on sám" ( teraz má necelé 3 roky : D )

hmhm

Sice toto je diskusia este z minuleho roka, ale rozmyslam nad tym preco niektore maminy by nedbali aby ich dieta uz pomaly v 6 mesiacoch curalo a kakalo do nocnicka. Dokonca som citala niekde ako sa jedna chvalila ze davala od 5 mesiaca na nocnik a ze v dvoch rokoch uz boli bez plienok. No to je vitazstvo, stresuje sa dieta od 5 mesiaca a ono tak ci tak sa skor nenaucilo ako v dvoch rokoch.
Mile maminky pochopte ze dieta musi dozriet na to, ze ovladanie svalov konecnika a mocoveho mechura je az okolo 1 a pol roka a naucit by sa to malo do dva a pol roka.

karamelka10

My sme sa s nočníkom začali zoznámovať keď mala dcérka asi 5 mesiacov. Nebolo to nasilu, len tak trochu som ju podržala. Neskôr keď už sama sedele pevne sa sedenie na nočníku stalo takým ranným rituálom. Každé ráno sedela na nočníčku okolo seba mala hračky a hrala sa celkom pokojne a dobrovoľne. Neskôr nikdy neodmietala nočník. Zaačala sa sama pytať keď mala 1 rok a 6 meciacov. Asi v tom období sme boli v nemocnici a už som si musele vypýtať nočník lebo do plienky cikať nechcela.

aknitka

u nás to bude presne ako písala katka000. odnaúčanie bude dlhé a ťažké. ja som ho v podstate nikdy nejak extra nenútila vždy som mu len opakovala, že sa ciká do nočníka a sem tam som ho posadila. raz som to vyskúšala intenzívnejšie a skončilo to obrovskou podráždenosťou malého. a tiež sme skúšali nedať plienku. dookola sa pocikával až kým nebola celá skriňa vecí na sušiaku. ani raz mi neprišiel povedať že je mokrý a dokonca sa nechcel ani prezliecť. jemu to vôbec nevadí. skúšali sme hračky na nočníku, slipky obliekať plyšákom, videl kamarátov ako cikajú na nočník, hambili sme ho, fujkali,.... jeho nič z tohoto nezobralo. a ešte si sám povedal že smrdí, že fuj, že ho budú hambiť, ale s maximálnym kľudom angličana.
o dva týždne ideme na operáciu s pipíkom tak to zatiaľ nechám tak a keď sa nám pipík zahojí tak sa do toho pustíme. plánujem to urobiť presne ako katka000 zobrať plienku naraz a nechať ho dookola pocikávať kým mu to nezačne vadiť.

jajka001_

aknitka, ked sa otepli, prestan mu davat plienku. tak si skor uvedomi ze ake to je neprijemne sa pocikat. mocovy mechur ovlada, citi to, len je lenivy sa tym zaoberat, radsej sa hra az kym sa nepocika. mozno ti parkrat pocura byt ale neva vycistis , operies.
na noc mu zatial nechaj.
a posielaj ho cikat vzdy rano, ked vela pije, tak primerane pitiu, v pravidelnych intervaloch.