Je pravda, ze rakovina je aj zo zemiakových lupienkov?

Lolka

a tie karcinogenne látky su len v pripalenom oleji alebo vseobecne vsetko co je prihorené? napríklad popcorn prihorený, prihorené salko..hm?

fuuuj

co je dobre na zemiakovych lupienkoch??? mne to akosi nechuti....., vlastne nic vyprazane, je mi z toho velmi tazko na zaludku

RNG

Poskodene bunky sa v tele neustale vytvaraju v malych mnozstvach a zdrava obrana tela ich likviduje bez problemov. Tj rakovinne bunky nie su len u chorych ludi, ale aj perfektne zdravych.
Rozdiely su len kolko sa ich vytvori a kolko ich je telo schopne znicit.
Nezamorene telo ich vytvara relativne malo a vie znicit aj ovela viac. Poskodene-zamorene telo ich vytvara ovela viac a obranu ma oslabenu.
Az do dospie do situacie, ze neznicene poskodene bunky sa zacnu rozmnozovat, niektore velmi rapidne a to sa nazyva rakovina, ked vytvoria cele utvary v tele(nadory, karcinomy)

tinusska

tak rezne su samozrejme, ze je to nezdrave.... nezdrave su aj fritezy, bo ten olej tam niektori nemenia tak casto.. preto ja radsej smazim na panvici a olej hned vyhodim... teda vylejem :))

Lolka

jajka príses pri pripalenom oleji, tak potom by to platilo nielen pri chipsoch, aj pri reznoch napr. ak sa pripáli, ale Boh stvoril aby sme vsetko uzívali v rozumnej miere, takze v rozumnej miere si myslím clovek nemusí dostat tu rakovinu...