Koxatroza a artroza

Príspevok v téme: Koxatroza a artroza
inka 1

Ahojte,prednedavnom ma začalo pobolievat koleno.myslela som si ze ho mam len pretazene polyžovani,ale min tyzden som sa zobudila a nemohla somsa postavitna nohy.priserne ma bolelo na jednej strane a ja som nevedela identifikovat ci je to bolest klbu alebo slabin.musel asom ist k lekarovi ten ma poslal k ortopedovi a dg:koxatroza bederneho klbu,artroza kolenneho zhybu.chodim na injekcie,beriem lieky doplnky na vyzivu chrupavky a kosti.mate niekto rovnaku dg?co s tym?cvičite a ako?chcem este lyzovat,chcem byt ešte aktivna?poradte,prosim:::

ellice

na bolesti a opotrebovanie pri osteoartróze okrem 2x ročne vysokodávkových C-vitamín.7,5mg infúzií výborne zabralo opakované (4x ročne)užívanie 88% nápoja aloe vera s obsahom E+C vit + chondroitínsulfát, glukosamínsulfát+najdôležitejší pre kĺby hydroalternátorov som musela používať pri chôdzi palice a trpela som bolesťami a lekár zatiaľ vylúčil lekársky zákrok-v prípade záujmu poradím

RNG

Pohyb nenamaze klby, naopak ich vyderie o to rychlejsie.
Na mazanie klbov treba cetylovane /nezmydelnatelne/unsaponifiable oleje, napr jest 2 avokada tyzdenne alebo brat doplnok CMO aspon 2 kapsule denne. Dobry je vyrobok firmy Jarrow, True CMO

paulaaa

Dobre je premazavat klby pohybom, rychla chodza, bicykel, rotoped + spec. cvicenie SM system, odporucam aj na kondiciu a celkove spevnenie svalstva.
Prip. pri nerovnomernej dlzke noh a "napravenie" polohy klbu DORNOVA METODA.

RNG

Gigi, mak aj mandle obsahuju vela vapnika ale nie oleje z nich.
Na klbu treba hlavne mazivo, aby sa nevydierali, tj odporucamkazdemu jest 2 avokada tyzdenne alebo brast kapsule CMO. A ked su klby uz poskodene, tak brat na ne doplnky, ako glucosamine, MSM, hyaluronicku kyselinu a podobne.Alebo aspon obhryzat casto dobre uvarene kosti a brat zivocisnu zelatinu, co tieto latky obsahuju.

gigi2807

Ja mam koxartrozu aj problemy s platnickami, uzivam denne 1Kl makoveho oleja, ktr. striedam s mandlovym,maju vysoky obsah vapnika, viac ako v mlieku a aj inych mineralov.
Na klbovu vyzivu je dobry a extrakt z duziny oliv, tzv. olivenol, ktr. obsahuje aj glukosamin na obnovu chrupavky. Ja nakupujem oba z tejto stranky: nutrimas.sk.

klara107

Zistili mi že mám koxatrozu bederného pravého klbu 2 stupňa. aka liečba by mala nasledovať ,lebo ja som dostala iba od bolesti -poradte

ERika21

ja nemam take problemy,ale mam vitaminy ktore pomohli aj 65rocnej mamke z klbami aj z kostami a su vo velmi dobrom stave.

evica46

Zdravim Joli
citam tvoj prospevok co sa tyka koxatrozy.Mam tiez problemy s klbami, tento rok az take ze mam bolesti v noci, ked si na klb lahnem,takze spanie v tomto case je katastrofalne.Spominas ,ze si absolvovala liecbu Ortokinom,nieco som o tom citala ale rada by som vedela nieco viac od pacienta, ktory liecbu absolvoval.Dakujem za radu. eva