Drogy, psychiatria

Príspevok v téme: Drogy, psychiatria
tHeMilan

Dobrý den..Priblizne rok a pol som inhaloval pervitin fajcenim a konzumoval marihuanu (4roky) + fajcil cigarety (4roky).Koncom roka 2008 som pod vplyvom pervitinu a marihuany skolaboval a bol hospitalizovaný na int. oddelení.Začalo to pohľadom do zrkadla kde som zahliadol svoje oči a zadíval sa do nich. Asi minútu som sa takto pozeral zoči-voči, ked som pohľad potom upriamil inde začal som mať pocit nedostatku vzduchu,sťažené dýchani,búšenie srdca, iluzórne vnímanie, boleli ma všetky kosti, halucinácie,dusil som sa.Bola mi privolaná sanitka.Po troch dnoch ma prepustili domov..Pervitínu som sa ani nedotkol no nadalej som konzumoval marihuanu (kazdy den) a fajcil cigarety.O tri mesiace na to sa mi stalo to isté pod vplyvom marihuany, pri pohlade do zrkadla. pocity takmer rovnaké, bušenie srdca, pocit prázdna, iluzórne vnímanie atd..Znova som bol hosp, na int. odd.Prepustili ma po 36 hod..Od tohto dňa nefajčím, nekonzumujem marihuanu avšak tieto pocity vyššie opísane sa stále opakujú aj ked nie v takej intenzite.Mávam pocity úzkosti,iluzórne vnimanie,busenie srdca,svetloplachosť, atd atd.Som v starostlivosti psychiatra s diagnózou F12 asi mesiac..Užívam Neurol a Tiapridal, no takmer vôbec to nepomáha. (pred Tiapridalom som asi týždeň užíval, Rivotril 0,50mg avšak mal veľa vedľajších účinkov tak mi ho psychiatrička vysadila)..Stále ma prenasleduje ten pocit,nemozem sa pozriet do zrkadla lebo sa mi to vracia, bojim sa malých miestností atd..Trvá to sice kratsie a je to miernejsie no stále mám strach, svetloplachost, mierne halucinácie atd..Viete mi niekdo pomoct, poradit? V prípade potreby to upresním ešte viac..Môžem byť hospitalizovaný na psych. odd.???? Mám vôbec na to právo, ked som sa sám takto zničil?Ďakujem.Milan.

the Golem

Observator

Aj ja som mal rad LSD a všetko ostatne, ale čo opisuješ ti spušta zelina.
Čas je najlepši lekár.
Ja už abstinujem 12 rokov a asociacie mám ešte aj teraz nie tak často ale to je na celý život a neprekážaju mi.Telo aj psychika sa zregeneruje pamäť už tažšie.obyčajný Psychiatry ti budu predpisovať len lieky ale s toho ostaneš zavislí. Lepšia navštevovať kluby NA a terapia a postupne sa s toho dostaneš.držim palce

Iveta Michael

Dodatok:
až teraz som si všimla ten tvoj komentár,nuž som rada že si na tom už oveľa lepšie ...

... váž si život,zdravie máme iba jedno a keď ho stratíme život sa stáva príťažou..ale tebe to verím nehrozí a držím palce vo všetkom!

Iveta Michael

Milan

nuž to je ešte príliš skoro asi aby ti tie symptómy odišli ... musíš to vydržať nejaký čas a ÚPLNE vynechať každú drogu,samozrejme na marišku ani len nepozri ..

trvá to nejaký čas kým sa úplne vyliečiš a dôležité je aby si sa rozhodol ( je to definitívne? ) že sa k tomu nikdy nevrátiš..

lieky asi pomôžu ale ja nie som psychiater takže neviem aké ..treba byť obozretný pretože ani psychiatri vždy nepredpíšu vhodný liek - v podstate je to tiež droga..

idiot

Môže si človek vybudovať závislosť na pervitine?Berem cca 3 čiary kazdy deň spavam maximálne 2 hodky som úplne vyčerpaný schudol som asi 25kg ale chcem to skončiť skvor ako stratim všetkých ľudí...pokusal som sa prestať ale stale keď ma niekto rozčúli tak hneď to tlačím do seba,a ja sa už rozculim aj na to že my zhasne cigateta,nespoznavam sám seba,všetky ciele som vypustil z hlavy a myslím len na tu sracku.....kde my pomozu?
prosím poradte my nemyslim že patril na hraničnú ale myslím si že zo psychiatrii ma vyhodia lebo niesom urgent

mattthias777

themilan

mne sa stalo to isté čo tebe, 6 mesiacov som šňupal pervitín, potom som skolaboval a skoncil som na psychiatrii, po prepustení som bol mesiac cistý, potom som opäť začal brat piko a znova ma museli hospitalizovať, od vtedy ho uz neberiem, je to nechutné svinstvo a taktiez mám k tomu odpor s odstupom času

teraz som závislý na sedativach, a tá závislosť na nich je 100x horsia ako na tom poondenom metamfetamíne, takze super

tHeMilan

Zdravím Vás.. :) Iveta mám 24 rokov a som celkom fit..Beriem to ako moju špinavú minulost a ponaucenie..Dnes som sa nejako preklikal k tejto teme, tak som trocha pouvazoval nad tym co bolo..Teraz 5.3 to budu 4 roky čo som čistý..Neberiem ziadne drogy, recidivy nie su, ani nic podobne..Mám skvelú pracu, ktora ma baví život je fajn..k drogám mam vybudovaný odpor..Akurat som som zacal fajcit ale to este ujde..Dakujem Vám vsetkým, za príspevky a podporu..Vsetko sa da zvládnut.. :)Este raz vdaka..Osobitne dakujem Milosovi.. :)

doubledog

observator
to su bezne pocity z LSD, najma u ludi, co podcenili pripravu a prostredie na trip, tiez takych par poznam.

LSD nie je rekreacna droga a ked ju tk beries, vela riskujes,
kedze otvara brany do oblasti vedomia, ktore je tazke spracovat.

to je ako bez pripravy liezt na osemtisicovku.

Observátor

pan d. : Ako vieš, že to už nebude rovnaké? Si niečo podobné zažil? Lebo si ma teraz užasne podporil v mojom zotavovaní :D Ono je to teraz trochu lepšie, ale približne 1-2x mám počas dňa stavy, kedy mi myšlienky lietajú hore dole a musím si ľahnúť, cítim sa mdlobo, asi ide o panický atak. A taktiež pocit nereálna a nezmyselnosti všetkeho. Mám pocit, že ale omnoho ľahšie vytváram medzi vecami asociácie a v poslednej dobe som prišiel na mnoho vecí, akurát je problém, že mnoho z nich sú zrejme moje paranoidné preludy. Snad to nie je schiza...

Iveta Michael

theMilan

ešte by som dodala to že knihu ktorú ti odporučil Miloš je dobrá..ale skúšať na sebe niečo Silvovou metódou by som ti neodporúčala a už vôbec nie v tomto stave.to ti len viac ublíži..pozor na to!

p.s.veľmi ma zaujalo to čo píšeš aj z istých osobných dôvodov..držím ti palce,vydrž to!

Iveta Michael

Milan...a koľko máš rokov pls?

Prosím ťa čo znamená konzumovať marihuanu? ty si ju nefajčil..či?

tie stavy čo prežívaš spú jasným dôsledkom toho užívania drog,takže niet divu..

pýtam sa však na tvoj vek,lebo v určitom mladom veku je veľké riziko obzvlášť pri marihuane..vzniku vážnejšej psychózy..to mám priamo od kamarátky ktorá je psychiater na Antolskej,mávajú bežne mladých pacientov ktorí majú problém s drogou..

myslím že áno,máš právo sa liečiť..najmä musíš chcieť s tým naozaj prestať -droga ťa pochová,ale určite by to musela byť dlhodobejšia hospitalizácia s kompletnou terapiou..