Bakerova cysta

MarcelkoJak

Zdravím na MR mi zistili bakerovu cystu 9x5 mm. a septovanú cystu 7mm. Som 4 mesiace po úraze. Diagnóza: diskrétna šikmá lézia zadného rohu mediálneho menisku. Je to na operáciu? Ďakujem.

RNG

Enzymy , jod a selen to mozu urychlit, a doplnky na klby a slachy mozu zrychlit hojenie a zosilnit puzdra. aby znova nepraskli a nevytvorili dalsie Bakerove cysty.

Casar

Re.Bakerova cista.

Mal som ju viackrát,Doporučenú operáciu som odmietol/nastáva recidíva.

Príčina :dlhodobe zaťažovanie dol.končatiny.

Nezaťažovať a do dvoch mesiacoch sama od seba zmizne.

Pri záťaži sa môže objaviť znova

fabre642

Dobry vecer, vcera som bol na magnetickej a dnes som pozeral popis z nej a mal som tam napisane aj Pruhovity naznak bakerovej cisty, priemer kratkej osi 2mm. Preto sa chcem spytat ci je dobre ist hned na operaciu Lebo to nevadi ked je to take male? A ci budem moct hravat normalne futbal alebo ine sportove aktiviy
ty? Za poradenie dakujem.

Elend2

som 8 mesiacov po operácii pravého kolena obrusovali mi chrupavku .mala som meniskus a odtrhnutý bolo to robené artroskopom stále mám bolesti bola som znovu na MR a tam zistili že LCM je zhrubnuté neviem čo to je a že mám Backerovu cystu neviem čo dalej vie niekto poradiť ďakujem ahoj.

aelin16

Dusan33,samozrejme že bakerova cysta môže spôsobovať bolesť lýtka. Ja som mala v pravej podkolennej jamke 7 cm cystu s ktorej ma bolelo lýtko, nepríjemná pálivá bolesť až som cítila ťahanie v lýtku. V polovici októbra mi urobili punkciu, po nej sa mi ulavilo ale zase sa cysta naplnila tak som objednaná znova. Budú mi vpichovať po odsatí kortikoidy priamo do obalu tej cysty aby sa netvorila znova. Tak ak si doteraz neriešil tvoj problém je na čase (keď sú už bolesti v lýtku).
Nieje to bolestivé. Držím palce.

dušan33

Dobry deň, prosím Vás , vie mi niekto povedať či Bakerova cista môže nejakym spôsobom spôsobiť bolesť lýtka? Aj ked som športovec a noho dosť zaťažujem do teraz ma lýtko nebolelo, Veľkosť cisty pod pravym kolenom je cca male vajce, tak neviem či s tym mate nejake skusenosti, prosim napište ak niekto niečo vie, skusil na sebe, ďakujem Dušan

antonka

ahojte.. chcem sa opýtať, že ako dlho sa dáva dokopy noha po operácie bakerovej cysty?nachádza sa na pravej nohe na kolene... o mesiac letim do zahraničia tak súrne potrebujem vedieť či s tým budú problémy po OP alebo ako dlho trvá liečba.. dakujem za odpoved:)