Cytomegalovírus

ruzenin

pripajam sa aj k vám...manželovi zistili CMV, uz 2 tyzdne je v nemocnici, má vysoke horucky...39,5 a ked by mu nedali nejaku injekciu na znizenie, tak neviem...doma by sme to nezvladli...neviem, preco mu tie teploty neklesaju, su stale rovnake...lekari vravia, že mame pockat...no co bude dalej? je uplne slaby a tiez neviem, ked pride domov, ci sme aj my ostatní ohrození...on dost dava na lekarov, nie je na lternativu...ako ja...mne alternativka zachranila zivot a to že nie som teraz na voziku...s nim to bude tazke...je mi ho tak luto a bojim sa o neho.ale verim, že to dobre dopadne...

RNG

denisa, imunity su rozne. Zrejme nema dobru proti CMV(jeden z herpesov), lebo tu nakazu ma.
Zase sem dam antiviralne:
Zvysovanie imunity zvnutra robi ovela viac proti vsetkym viralnym, vcitane herpesov, ktore mame temer vsetci v tele permanentne, nez vsetky mastickovania a specialne ozarovania zvonku. Virusy su v celom tele a objavia sa naplno, ked je telo oslabene. A nesposobuju len opar, ako sa mnohi naivne nazdavaju, ale aj poskodzovanie nervov(bolesti, depresie...), poskodzovanie sliznic(zapaly...)poskodzovanie zaludocnej sliznice, pankreasu, pecene atd, su aj jednou z pricin tzv. autoimunnych chorob(v spojeni casto s bakteriami a mykoplazmami)
Takze znova zdoraznujem, zvysujte si viralnu imunitu a kazdy by mal brat aspon selen, zinok a obcas probiotika, ti co maju viac problemov tj castejsie sa opakujuce prejavy(opar, pasovy opar, bolesti z roznych zapalov atd) si mozu vybrat s nasledujucich zoradenych zhruba podla ucinnosti
aloe vera(dlhodobo brane zvysi imunitu voci nielen virusom ale aj inym), l-lysin, vitamin C vo vacsich davkach, echinacea, baza, astragalus, GSE, oreganovy olej,collostrum, lapacho, extrakt z olivovych listov a chaparal(larrea tridentata)

Davka pre 18 mesacne je podla vahy(predpokladam asi 10 kg) je 1/5 dospelej davky. Dospela je
zinok 25-50 mg
selen 200-400 mcg
NAC 1000 mg+
Vitamin C 3-5 gramov
L-lysin 1 gram
Astragalus 2x500 mg
Baza 1-3 gramy(suche plody; lekvar 3x1 lyzica, stava to iste.)
Lapacho, caj zo 6 gramov, varis 20 minut odstat niekolko hodin, zliat, nefiltrovat.
Pre deti je specialne velmi vhodne collostrum, dospela davka je 5-10 gramov denne.

denisa

ahojte,my sme sa vratili z liečenia kde mojmu synovi zistili aktivnu CMV , poprosím nejake rady,tiež ake množstvo selenu a zinku može ako 16mes? forcepska@gmail.com poprosím odpovede aj na mail,kedže tu vás asi už nenájdem . Maly ma imunitu OK,ale od nnovembra- februara mal stale červene hrdlo,uzliny,každe 2týž. vysoke horučky a kadejake flaky po tele po jedle ... nakoniec nam v smokovci zistili toto. momentálne vizera ok,musime ale na očne aj ušne,či to nepoškodilo zrak a sluch. teraz má 200mg CELASKONU ale mám kupeny vitC od JAmiensu 1000mg,davala som mu predtým par dni 500mg denne

RNG

kontral, v literature a hlavne na nete, kde to nikto nekontroluje je pisana hromada lzi.
Z mojich informacii od prakticky vsetkych lekarskych z drojov alternativnej mediciny sa odporuca doplnovat zinok a selen, lebo tychto mame nedostatok v nasej strave podla novsich vyskumov(tj nie podla zastaralych "odporucenych dennych davkach" z roku 1948, ktorych sa medicky priemysel zatato drzi)

kontral

takze doporucujes aj konbinaciu zo zinkom?? ale ako to ze vsade je to pisane ci na forach a roznich clankoch je ze selen sa nemoze podavat vo velkich mnozstvach.. :)

RNG

selen sa podiela na vyrobe roznych enzymov a je tiez silny antioxidant.
Ze sposobuje rakovinu v odporucenych davkach je zamerne sirena loz.
Selen je prave velmi potrebny v obrane proti rakovinam

RNG

krkav, 30 gramov soli zjedenej na raz ta tiez na flaku zabije. To neznamena, ze sol je jedovata. 2 gramy z nej denne potrebuje telo, inac mame problemy.
V tele potrebujeme rozne latky v urcitych mnozstvach pre funkciu tela.
A niektorych nedostavame v nasej potrave dost, menovite selen, zinok jod a rozne stopove prvky.
Preto je rozumne si ich doplnat.
Na selen odporucene davky su od 100 do 1200 mikrogramov(mcg), ja sa priklanam skor ku 200-400 mcg. Toxicita selenu zacina od 2400 mcg

krkava

RNG:prosim ta, chcela by som sa ta opytat, selen: citala som ze vysoke mnozstvo selenu sposobuje rakovinu. tak teda aky selen zakupit aby neskodil?? a aj spolu zo zinkom ?? alebo co odporucas??

RNG

niekto si mysli, ze tu strasim , ale podla cisiel, ako sa siria viralne nakazy a kolko ich je dnes v tele ludi v porovnani s povedzme pred 50 rokmi, alebo hoci len 20 rokmi je alarmujuce. Ked to pojde takto dalej, zacne to byt velky celosvetovy problem.
A da sa to zastavit pouzitim antiviralnych potravinovych doplnkov.
V Cine to uz zacinaju adresovat napr doplnkom selenu, tam sa uz vlada "prebudila", asi ich vazne vystrasila ta vtacia chripka.
Nechapem len pre co sa musi cakat, az je situacia katastrofalna, nez sa nieco proti tomu urobi.

RNG

statistika hovori napr ze CMV v USA (a asi je to to iste v Europe)ma vyse 60% ludi.
Ci je mozne sa nakazit aj od cloveka, ktory ho ma v tele ale sa nijak neukazuje je samozrejme menej pravdepodobne. Nakaza totiz zavisi od mnozstva prenesenych mikrobov, je tzv kriticke mnoztvo, tj minimalne na to aby sa nakaza preniesla a to velmi zavisi od individualnej imunity. Preto tu trubim, zvysujte si viralnu imunitu, lebo rozne zakerne virusy su coraz viac rozsirene medzi ludmi a viacero takychto v tele znamena poterncialne mozne ohrozenie zakazdym ked je telo oslabene.
A nepodcenujte ich, lebo mozu nielen seriozne poskodit telo ale dokonca v niektorych pripadoch aj sposobit smrt.
Hlavne ked sa skombinuju s inymi nakazami.