Psycholog-potrebujem radu

Príspevok v téme: Psycholog-potrebujem radu
rika_81

Dobrý deň, prosím o radu, mám priateľa, spolu chodíme 1 rok, mám pocit že sa mu v detstve niečo stalo, možno ho rodičia bili alebo bol zneužívaný, je veľmi tichý ale nadaný, vzdelaný a inteligentný ale na druhej strane zakríknutý, tichý nekomunikujem a má aj problémy s jedlom, jedlo mu nechýba možno že je aj anorektik. Ked ho idem pohladiť uhne sa ako keby som ho išla udrieť. Stále sa niečoho bojí. Chýba mu sebavedomie. Vo svojich 28 rokoch stále žije s rodičmi. S otcom veľmi málo komunikuje. Jeho matka je učitelka na ZS. Nevyslovuje svoje názory. Nemá kamarátov.Vôbec nerozpáva o našom vzťahu ako keby žil iba vo svojom svete. Neviem načom som. Ked som mu všetko povedala čo mi chýba vo vzťahu a ani neviem či ma miluje, povedal mi že ma miluje a veľmi mu záleží na mne. Už som chcela aj tento vzťah ukončiť ale on sa skoro z toho zrútil. Som ako keby jediná osoba ktorej na nom záleží. Vadí mi že je ako dieta, nedospelý a ja ako jeho matka, stále mu hovoriť čo robiť . Už mi známi povedali že vyzerá ako mentálne zaostalý lebo ani s nimi nekomunikoval. Chcem mu pomôcť ak má prolémy pretože ho milujem ale aj chcem vedieť načom som s ním. Mala som na strednej psychologiu pár hodín a naučila som sa jeden test. Namaľovať strom a zistiť aký ten človek je. Priateľ taký strom namaľoval a ja som z neho vyčítala že kmen je tenký a má dieru, to znamená že má slabeé sebavedomie a niečo tá diera znamená, možno sa niečo stalo. Korene mal strom plytké a koruna bola veľmi veľká. Je introvert.
Prosím potrebujem názor od psychologa

silviap

ak namaľoval listnatý strom, je introvert. Aj to, že namaľoval korene. To, že sa odtiahne vždy,keď ho ideš pohladiť, tak môže byť aj to, že ho bili, alebo to, že v detstve od rodičov nikdy nepocítil rodičovskú lásku a že neprejavovali mu také city ako pohladenie, milé slovo. On ťa isto ľúbi, zdá sa, že si pre neho dôležitá osoba v živote. Ak ho máš rada, tak zostaň s ním a daj mu toľko lásky koľko len vládzeš. Postupne sa naučí čo je to láska, otvorí sa ti, zvykne si na tvoje prejavie a určite sa z toho dostane. Zabezpeč mu lásku, to čo v detstve od rodičov nikdy nedostal. držím palce!

jajka001

nemusel byt bity, aby bol utiahnuty, moze ist aj o psychicke tyranie, potlacanie vlastnych nazorov, vyjadrovania, ponizovanie

rika_81

dakujem jajka za odpoved, trocha mi to pomohlo pochopiť určité veci, a na to zneužívanie alebo bitie? ako zistiť viac? rada by som vedela názor psychologa,

jajka001

rika myslim ze psychologa tu asi nestretnes aspon sa ziadny k tomu zatial nepriznal z tych co sem chodia, toto je forum pre laikov.
co sa tyka priatela, ma taku povahu aku ma, nezmenis ho. pises ze mu chces pomoct a byt mu oporou, lubis ho alebo chces byt s nim len zo sucitu? stojí o tvoju pomoc? ak ano, navrhni mu navstevu psychologa. podla toho co popisujes, tipujem na dominantnu matku - nema vlastne nazory, ma strach sa prejavovat.
nemala by si sa nanho viazat, pretoze potrebujes vyspeleho partnera a nie niekoho kto ma problemy sam so sebou a nie je schopny normalneho vztahu. ako kamaratka mu mozes pomoct dokonca viac. nie je dobre, aby bol na tebe zavisly. pomoz mu najst sameho seba, svoj vlastny svet, svoje vlastne zaujmy, nenenachaj ho lipiet na tebe, pretoze to mu tiez ublizuje.