Cisársky rez

Príspevok v téme: Cisársky rez
deniskyslauhorka

Svoje prvé dieťa som musela porodiť cisárskym rezom pre zlú polohu, pretože bol otočený zadočkom. Síce druhé dieťa tak skoro neplánujem, ale predsa chcem mať, zaujímalo by ma, či by som už durhé dieťa mohla porodiť spontánne, cisárskym rezom totiž už rodiť nechcem už v živote nechcem zažiť tú bolesť trvajúcu tri týždne a večne krvácajúcu a hnisajúcu ranu po reze. O bolestiach, keď som v noci musela vstať a nakojiť malého ani nehovoriac. Prosím napíšte mi váš názor.

Bambulienka25

Lacikea prosim ta nemusis do 100 tem pisat o tom istom staci do jednej dvoch alebo si zaloz prosim ta vöastnu temu

Lacikea

prosím vás čo mi ozaj pomôže zbaviť sa tej bolesti po sekcii? skusili ste nejaky super gel alebo tu nemecku pumpicku ? ja si ju pozeram, ale nejake info o nej na SK som zatial nenasla...DAkujem vopred za vsetko

duška

Denisky,ak budeš mať 2hé tehu bezproblémové,nevidím dôvod aby si nemohla rodiť spontánne.Je pravda,že po sekcii sa žena zotavuje dlhšie ako po normálnom pôrode,ale dá sa prežiť všetko.

katka26

rozhodne ano u kazdeho je to ine ....ja som sa na 4ty den ledva posadila a na cestu na WC z izby ani nechcem pomysliet - to bolo nenormalne utrpenie pre mna - ale za to niektore po sekcii hned na druhy den "lietali" po chodbach doslova!!! tento extrem nikdy nepochopim.... kocna na izbe co somnou bola v ten iosty den na sekcii si dala pichnut epiduralku, a presne uprostred sekcie vsetko zacala citit, a ta bola este horsie na tom ako ja .... velmi sa bala ze sa nepostavi, necitila si dlho nohy... aj take sa stava, ale je uplne v poriakdu, potom sa z toho pozviechala ako tak.

muc

no zase az take trapenie nerobme zo spontanneho porodu. rodila som klasicky a neskor som bola operovana na vajecnik a teda neda sa to porovnat. aj ked pred porodom si treba svoj cas vytrapit, ale potom je klud, co po sekcii nemoze povedat. je to chirurgicky operacny vykon, ktory ma svoje rizika a zatazuje organizmus zeny. pooperacne obdobie sa neda porovnat s obdobi po klasickom porode.
ine je, ked je na sekciu indikacia, ale ak je tehotenstvo OK a zena moze porodit aj fyziologicky- no ja by som v takom pripade do sekcie urcite nesla

salonka

Ja mám na sekciu vcelku dobré spomienky,ak nerátam,že som sa počas druhej sekcie prebrala na stole počas zašívania.Ale som zdravoťák,tak to beriem ako zákon schválnosti.Nepovažujem sekciu za bolestivú,lebo nemám na zotavovanie sa po nej zlé spomienky.Ak by som ešte jedno mala rodiť,tak len sekciou.Ale u každej rodičky je to indivinduálne.

teta erika

Ja som tiez rodila dvakrat cisarskym kvoli zdraviu. Bolest bola hrozna ale kvoli detickam sa to dalo prezit. Bola som aj rada, ze sa netrapim osemnast hodin ako niektore moje kamosky. Ak bude vsetko ok mozes mat druhy porod spontanny! Je vela takych pripadov....