Didakticke hry

kika 7

Noya, dakujem, uz som nieco podobne hrala.Ale je to dobry napad -s tou ciarou, takze vyskusam. Keby ta este nieco napadlo, budem rada, ak napises. Dik!

noya

A co keby ste si zahrali upraveneho milionara?
Kazdemu dietatu nachystajte 4 obdlzniky/tabulky z kartonu. Na ne si deti nakreslia 4 pismena (A,B,C,D). Medzitym pripravte "trat" Na dlazku nejako naznacte usek rozdeleny na 10 mensich. Sutaziaci sa postavia na "startovaciu ciaru". 1 Dieta/ucitel = moderator bude mat dopredu pripravenych 20 otazok aj s moznymi odpovedami (tema bude spolocna pre vsetky - mesto, v ktorom deti ziju a mali by ho teda poznat). Vzdy jednu precita a deti ukazu tabulku, ktora podla nich oznacuje spravnu odpoved. Kto uhadol, posunie sa o jeden diel vpred, kto nie, ostava na starte. Ked sa pocas hry pomyli dieta, ktore je uz niekde za startom, vrati sa na uplny zaciatok. Cize, az do konca nie je jasne, kto vyhra. Vitazom je pochopitelne ten, kto sa po vsetkych otazkach dostane najdalej.
Pripadne, ked je deti vela, rozdelte ich na 2 skupiny a kym jedna bude hrat, druha bude predstavovat publikum a potom je tu moznost vyuzit zolika - "Opytam sa divakov".

Co na to povies? Hodi sa Ti to?
Ci vymyslime nieco ine? :)