poradte niekto, ct hlavy...

vsevedka

Poisťovne skutočne tlačia na lekárov, aby minimalizovali počet žiadaniek na niektoré drahšie vyšetrenia ako CT a hlavne MRI, ale je len na lekárovi, aby posúdil, v ktorom prípade pacienta na dané vyšetrenie odošle.

Ja len pre ilustráciu-napríklad vyšetrenie tkzv. malou magnetickou rezonanciou, vhodné na kĺby nôh, lakťa a ramena stojí takmer 130 eur.

house

Pani doktorka pisal som pocitacovy program pre neurologicke oddelenie
kde boli v subore polozky ako vek, pohlanie,suspektna diagnoza atd a medzi
inym aj zhoda s CT.Dokonca som aj vytvaral zostavy, ktore urcovali kolko
bolo napr. zo vsetkych diagnoz urcenych
lekarmi zhod s CT.Asi naco im to bolo?
Aby dokazali, ze neposielaju nadarmo pacientov na CT.Tieto zostavy predkladali dalej.Teraz uz CT vysetrenie
nie ja az take nakladne, teraz leti
magneticka rezonancia, mozno robia nieco
podobne pre nu.Inac nic v zlom.

delphia

house CT je zobrazovacia metoda a sluzi na pomoc pri stanoveni diagnozy. a poistovna do toho nekafre ani v pripade, ak sa predpoklady nenaplnia. pretoze lekar nema rongenove oci a nevidi do nasich utrob! preto su k dispozicii tieto metody, aby sa aj vyuzivali v opodstatnenych pripadoch. a opodstatnene je, ked sa pacientovi na stanovenie pricin jeho tazkosti vykonaju zakladne laboratorne a fyzikalne vysetrenia, dalej ked treba tak CT a ked tazkosti pretrvavaju a pricina nie je vzdy jasna,tak az tak MRI.

delphia

Boze house co za hluposti pises....
aky primar? staci obycajny ambulantny neurolog, hoc aj nestatna ambulancia - a tam ziadny primar nie je!

delphia

nesuhlasim s tvrdenim, ze na SK je to tak....
je standardny postup, ze vysetrenia sa vykonavaju od zakladnych, cez menej nakladne az po financne narocne MRI. takze ak sa rentgenom hlavy nepotvrdila organicka pricina a po konzervativnej liecbe problemy pretrvavaju nadalej, tak treba opatovne zajst za neurologom, a urcite ta uz posle aj na ine vysetrenia, vratane CT.

house

Na CT hlavy Vas musi poslat primar
neurologickeho oddelenia, to je jeho vysada.Lenze, ak Vas posle a zisti sa ,ze to bolo napr.zbytocne tak poistovna ho peruje za vykony, ktore musi platit,preto je to take ake to
je.Ak By Vam nedajboze nieco zistili tak vsetko je OK a su na to hrdi,ze Vas poslali, ale ak Vam nic nebude ,tak maju smolu.Tak to u nas chodi...