Zub-vytiahnuty nerv

Príspevok v téme: Zub-vytiahnuty nerv
akinom007

Vcera mi vytiahli nerv z bolaveho zuba, myslela som ze tie bolesti co som mala cely tyzden pred vytiahnutim nervu ustupia alebo sa aspon zmiernia, no su stale rovnako intenzivne. Idem sa uz zblaznit, som z toho nervozna, rozboli to aj ked jem, pijem vtedy rozboli aj na hodinu dve..
tahali vam niekomu nerv? ako dlho vas to potom este bolelo kym sa ot ukludnilo??? ja uz som zufala:(

akinom007

inak v pribalovom letkau tych antibiotik co som brala bolo v neziaducich ucinkoch:"zapal sliznice ustnej dutiny, zapal celuste"

akinom007

lucka/ nedal mi antibiotika caka na snimky z rengenu.
inak normlane sa uz antibiotik bojim pretoze tieto problemy so zubami mi nasatli po douzivani natibiotik (mala som zapal prinosovych dutin).
inak celkovo po KAZDYCH antibiotikach VZDY dostanem silny zapal dasien, a mykozu tam "dole". Mozem robit co chcem aj ked som zaroven s antibiotikami preventivne vyplachovala usta corsodolym a jedla probiotika

akinom007

usiko/ ved jasne na ten rengen pojdem hned po velkej noci.a dakujem za radu, idem este popozerat tie stranky co si mi tam dala.

lucka

akinom007,podľa všetkého máš zápal okostice,ktorý sa lieči antibiotikami.Zápal na koreni,pre ktorý sa lieči zub, môže infikovať aj kosť,v ktorej je uložený,tak vznikne zápal okostice. Dal ti doktor antibiotiká?

usiko

akinom, ale urcite si daj zrontgenovat, ci tam nemas zvysok nervu....zub je kost, a ten zapal kosti moze byt sposobeny aj tym ze sa nieco pokaslalo pri vyberani nervu....ale budem ti drzat palce, aby to bolo nieco nezapricinene lekarom ani tebou a aby si sa z toho ryyyychlo dostala.....akus si to este vygooglovat......

akinom007

takze pochodila som tak: ten zub ma po vytiahnuty nervu intenzivne bolel este 3 dni potom prestal. ale zacal ma pre zmenu boliet predny zub, a aj cele tie kosti nad dasnami, tamer vsetky zuby ma dost boleli , nedokazala som par dni nic zjest len tekutu stravu k zubarovi som sa dostala az dnes, rengen nefungoval dnes jak napotvoru ale mam prist az po velkej noci , a zubar hovoril ze to bude pravdepodobne zapal celusti ze problem su kosti nie zuby..

lucka

do zuba sa dáva lečivá vložka,aby sa vyliečil zápal ktorý je na koreni a cez koreňový kanálik sa tam dostane.Musí sa to opakovať viackrát,kým zubár nezistí,či je úplne OK,až potom sa dá zaplombovať definitívne.Niekedy sa stane,že aj zavložkovaný začne bolieť,vtedy treba tú vložku dať von a znovu prečistiť.Ak sa vám to stane doma a nemáta zubára poruke,stačí vložku vyškrabkať,nie je tvrdá je to ako sádra a otvoriť ho,aby hnis mohol vytiecť von.Tak si ho "vycuckať" a vypluť,nechať otorený.

jajka001_

mne ked tahala zubarka nerv, tak som este zo dvakrat bola na precistenie, davala mi tam nejaku latku zatial dnu, a nepamatam si ze by ma to potom bolelo, ved ked tam nie je nerv, tak nema co, nie?