Je mozne, aby zmizol pruh?

misod

Dobrý den, mám takú otázku . Rád cvicim.. a raz po krátkom cviceni brucha som zistil že sa mi objavil na lavej strane opuch. Vyzerá to ako slabinový pruh, lenže asi do 5 minút mi to odpuchlo a od vtedy nič je tomu už asi dva dni chcem sa opytat či by to mohol by pruh alebo nie. dakujem za odpoved.

zita-rita

A je ta operacia nevyhnutna? Pretoze mna to zatial nijako neobmedzuje a nemam s tym problem. Len sa bojim, ci v dospelosti alebo pri tehotenstve to nemoze mat nejake nasledky.

jablonkaa

:-) som doktorka, ale nie lekarka :-)
moj synovec sa narodil s pruhom, operovali ho, ked mal len 4 mesiace. u neho to bolo potrebne, lebo ked plakal, okamzite mu vychadzali crievka cez prietrz.
drzim ti prsty, zita-rita.

zita-rita

Jablonkaa, si zlata, naozaj by sa stal zazrak, keby to tak bolo. Ale u mna este ista nadej stale zostala. A ty si lekarka alebo mas tiez s pruhom vlastnu skusenost?

jablonkaa

:-))) no vies, zita, stavaju sa aj javy ludskemu rozumu nepochopitelne a vedecky neobjasnitelne a tie sa nazyvaju zazrakmi :-) ale to ti musi najprv lekar potvrdit, ze je prietrz zacelena.
vela stastia. :-)

jablonkaa

muc:pruh sa zvycajne objavuje v okoli slabin.
zita-rita: ked vychadzas z faktu, ze je to prietrz brusnej steny, nema teda akym sposobom zacelit sa sama od seba. je len mozne, ze znizenim hmotnosti nie je az tak namahana brusna stena a tym nedochadza k prejavom hernie.