Tromboza

Príspevok v téme: Tromboza
monica

Prosim vasma niekto skusenosti s trombozou ? Mna posledne dni bolia zily, aj na rukach aj na nohach, na clenku, nemam tam sive modriny, ale tie mam na zadnych stehnach, neviem ci som sa buchla , nepamatam. Nohy opuchnute nemam, no boli to.. Citala som si o tom dost, moze mi niekto povedat, ci sa mam obavat a ist sa dat vysetrit, alebo si namyslam? Mam 20 rokov, ale nejake tri roky beriem antikoncepciu..

monica

Niee baby, ja som nepovedala, ze som niekedy mala problemy.. Nikdy mi nic nezistili. Len od piatku mam taky cudny pocit, zacalo to tak, ze som si nasla modrinu a nepamatam,ze som sa buchla..A na zadku som nasla dalsie dve.Na oboch polkach na rovnakom mieste.. Nepamatam ,ze by sa mi nieco stalo.. No a ja ani neviem definovat ci to je bolest zil... Nezazila som to este vobec. Len proste boli ma napriklad na boku clenka, alebo zozadu lytko nad achylokou smerom hore, alebo ma proste zacne boliet stehno z boku,alebo zozadu, potom aj ruka.. Zapastie z vnutornej strany, dnes mi nim presla stiplava bolest.. Ja neviem ci to je zo zil a ,zeby ma z toho bolelo na celmo tele ? Neviem ci sa velmi naqto nesustredim a kazdy pocit co citim na tele tomu priradim.. Neviem bojim sa. Nieje to bolest, ze by som, hovorila au.. Dnes ma uz aj pichalo na hrudi. Vela som o tom precitala tak uz kolabujem zo strachu o embolii... Neviem.. Neviem ci ide o to, neviem to carakterizovat, dokonza ma boli aj ruka na dlani obcas..Citim si to.. Neviem si predstvait ,ze pridem k mojmu obvodnemu a co mu poviem ? Viete co, asi ma bolia zily alebo co to je.. Viete, na celom tele, neviem charakterizovat tu bolest.. co ked su to svaly alebo co... Netusim.. Preto som sa chcela spytat ci by mi niekto popisal ako to u neho zacalo.. Nic mi ale nevidno, nemala by som mat ja neviem opuchnute nohy alebo dane miesto, ci nejaky iny priznak ?

sarah

Monica, ja som sa ta nechcela dotknut, prepac. Len sa mi vlasy zjezia vzdy, ked ludia nebezpecny zdravotny problem riesia LEN na fore :) v utorok chod k doktorovi. Trombozy, tromboflebitidy(zapaleny trombus) a embolie sa treba bat, to je fakt. Mozno by si mohla ist aj na pohotovost, ak ta to boli. Hlavu ti neodtrhnu, proste povies, ze uzivas atk, bolia ta zily a mas strach z trombozy. Neboj, keby si vedela s akymi kravinami ludia chodia na pohotovost :)

miska31

A ešte k tej antikoncepci,mam dve deti zistili mi to pry prvom tehotenstve tak už je tomu 4roky,zistili mi to bola som na začiatku osmeho mesiaca a tak som sa dostala do nemocnice na injekcie a tam som bola do konca tehotenstva,a tam mi povedal primar gynekologie že sa už možem rozlučit z antikoncepciou a som pochodila vela lekarov a každy mi povedal že mi ju daju ale na vlastnu zodpovednost a mam dve deti a tak nejdem riskovat,a teraz si idem dat take koliesko a bude pokoj.

miska31

Ahoj prva vec maš problem zo žilami tak neviem čo za lekar ti predpisal antikoncepciu ked ju nemožeš uživat lebo upchava cievy,no a možeš tam mat zrazeninu,no a ked mam povedat pravdu mala by som aj ja ist už konečne na cievne si to dat pozriet ale nie som teraz na tom tak ako ty ale bolia ma dost nohy,ale ja mam vnutorne žily tak mne nič nevidno ale bolia ma,najhoršie je to že v Ziline sa velmi dlho čaka u cievneho na vyšetrenie aj par mesiacov od objednania,tak sa už musim a dakedy za 3-4mesiace ma objednaju je to hrozne.maš varixinal na krčove žily alebočo si davaš aku mast alebo gel??

RNG

kto berie enzymi na prazdny zaludok, nemusi sa obavat trombozy. Enazymei (aj rybaci tuk) zrieduju krv a tym zmensuju pravdepodobnost vytvarania zrazenin.
Niektore enzymi maju schopnost dokonca rozpustit krvne zrazeniny(trombusy) ako napr Nattokinaza(3x2000 IU) alebo serrapeptaza(3x90 000 jednotiek)
Tieto dva su ovela ucinnejsie, ako lekarmi pouzivany enzymaticky vytazok z prasacich criev, heparin.
Cely problem je, ze nie su zatial v injekcnej forme, takze cez usta pouzite zacnu ucinkovat az po 2 hodinach.
Ale su lacnejsie a daju sa pouzivat prakticky neobmedzene dlho.

monica

nemam... tak pardon :( Len som chcela pocut ako sa to niektorym ludom prejavilo.. VIes kym ordinuje doktor su dva dni a ja som taky bojko, ked som citala o plucnej embolii... Aby nebolo neskoro...

sarah

Prosim ta, hadam si nemyslis, ze ta niekto zdiagnostikuje na dialku? Aj keby s tym skusenosti mal? Obetuj par hodin a bez k lekarom, s trombozou nie su zarty...ale ak ju uz mas diagnostikovanu, lahko sa lieci /injekcie a neskor lieky/, aj pomerne rychlo. Samozrejme, pri atk je zvysene riziko!