Nepritahuje ma partner ??

Príspevok v téme: Nepritahuje ma partner ??
margaretka30

Neviem ako si pomoct.. po nejakych 8rokoch uz necitim taku pritazlivost k partnerovi,chceme sa vziat,je mi oporou,rozumieme si vo vsetkom ale ziadne chvenie nepocitujem.Pritom viem ze je muzom mojho zivota,chcem s nim deti.Obcas mam sny s inymi muzmi, kedy pocitujem uzasnu pritazlivost aj pri bozkoch.Ako mam pomoct aby to bolo aj v realy?

lora64334

margaretka: ja tak isto najskor sme boli kamarati, a postupne by sa to vyvijalo, keby to prislo nahle na zaciatku asi by som mu nikdy nedala sancu lebo tiez nebol moj typ ale postupne mi vobec nevadilo ako vyzera lebo je to skvely clovek

margaretka30

lora,presne aj ja.. ked som mala vztahy do kt. som isla s nadsenim a chvenim, tak vzdy dopadli zle.. proste to boli chalani s kt. by som nemohla fungovat v normalnom zivote.. ale do tohto vztahu som isla cez kamaratsky vztah kt. sme si vybudovali v lasku krok po kroku.. takze nejake extra chvenie a poblaznenie ani nebolo. Dokonca sa mi pacia uplne ine typy, ale samozrejme len povrchne.. a zivot je o inom..

orgi, dakujem, aj tebe vsetko dobre prajem..

lora64334

no ja som take chvenie pri svojom partnerovi nikdy ani nepocitila, lubim ho, rozumieme si velmi dobre a viem si ho predstavit ako otca mojich deti, len je mi luto ze z mojej strany to nie je take ... (to chvenie v bruchu a tak) ale aj tak som stasna. totiz volakedy som mala vztahy pri ktorych som sice zazivala to chvenie a bola cela v siedmom nebi ale ti partneri nestali zanic, nikdy mi neboli oporou, prave naopak (mam slabost na komplikovane povahy, ktore sa nehodia na vazne vztahy)takze preto som rada ze mam teraz takeho skveleho chalapa aj ked ten ohen tam nie je z mojej strany

orgi

Vies, je to uplne normalne. Po takom case partnera uz uplne poznas, davno z neho opadlo TO caro, ktore ta k nemu v zaciatku pritiahlo a asi ste uz dost vela veci vyskusali, cize nic nie je pre teba nove. Ale to, ze ho uplne poznas a si si ista, ze chces s nim prezit zvysok zivota je hlavne. Kazdy vztah ma svoje obdobia, a vy ste uz v tej faze, kedy si mozte plne doverovat, byt si navzajou oporou, priatelmi, ale nezabudat aj na to, ze ste muz a zena. Mne osobne dost pomohlo v sexe a pritazlivosti zmena miesta. Vzdy na dovolenke je to ine, mozno aj v prirode a tak:) nehadz urcite flintu do zita, pretoze su rozne obdobia...urcite ta este bude pritahovat, aj ked nie tak,ako na zaciatku. Ale dolezitejsia je laska...ved to asi poznas...len sa na seba pozerate a obaja viete... :) prajem vela stastia do dalsieho zivota

margaretka30

dakujem. Ja v podstate viem ze je to asi normalne.Len mi to prislo luto po tak peknom sne.A asi je dolezitejsie porozumenie nez nejake poblaznenie.Som rada svojmu trvalemu vztahu,a asi musim vymysliet nejake rozptylenie pre nas. Moj priatel sa ma velakrat pytal ci ma nevzrusuje, asi to citil. On sa stale nevie mna nabazit, ale to je u nich asi normalne.

orgi

Toto je vytiahnute z jedneho clanku, mam to ulozene v compe, takze uz neviem zdroj, ale mozno ti to pomoze, ze to je vlastne normalne..

Súvisia spolu genetické informácie a prvé lásky?

Máme vo svojej DNA zakódované určité dedičné dispozície na vznik prvých lások a dĺžku a intenzitu zamilovanosti?

Odpovedá profesor Ľubomír Tomáška z Katedry genetiky Prírodovedeckej fakulty Univerzity Komenského: Správanie a pocity, ktoré sprevádzajú romantickú lásku, sú vo veľkej miere spôsobené vplyvom chemikálií, ktorým sú vystavené viaceré centrá „postihnutých“ mozgov. V mnohých aspektoch chémia mozgu zamilovaného človeka pripomína mozog pacienta trpiaceho obsedantne-kompulzívnou poruchou. Preto v období romantickej lásky naše správanie pripomína pacientov s touto diagnózou... Zmeny v našich mozgoch sú nezávislé od kultúry, v ktorej zamilovaný jedinec vyrastal. To naznačuje, že sú súčasťou našej biologickej výbavy a majú genetický základ. S výnimkou jednovaječných dvojčiat je každý človek geneticky unikátny. Preto majú rôzni ľudia rôzny potenciál nielen sa zamilovať, ale aj prežívať obdobie romantickej lásky. Relatívne predpovedateľné a do istej miery geneticky podmienené je aj trvanie romantickej lásky. Končí sa hruba po dvoch-troch rokoch vzťahu. Je to obdobie, ktoré nášmu druhu, produkujúcemu mláďatá absolútne závislé od starostlivosti dospelého, pomáha udržať vzťah rodičov. A zvýšiť tak šancu dieťaťa na prežitie v najkritickejšej fáze jeho života. V tomto čase sa zároveň, v závislosti od hodnoty vzťahu, mení aj kvalita chemic-kých procesov v mozgu. Niektoré zmeny vedú k odcudzeniu a k rozchodu, iné ku vzniku partnerskej lásky s veľmi odlišnými atribútmi, aké má romantická láska. V tejto fáze môže napríklad vzniknúť dlhodobý vzťah, často na celý život.