Potenie nôh a zároveň lúpanie kože na nohách

jajka001_

pamatam si, ked som bola dieťa, tak mi zliezala pravidelne koza na chodidlach tak raz rocne. nebola to ziadna choroba. som sa šupala ako had :)

janka24

Tu asi nikto velmi nerad,ked ide o take temy a nie nejak vztahy a láska:-)
Chcela by som sa tiže spýtat,že moj starši syn hned ako začalo byt teplo mal na rukach a tak na nohach take viele bodky ktore sa mu začali lupat a hned tam ma aj novu kožu-napriklad teraz ked boli vo vode tak ta koža akoby zmakne-čo sa stnae asi každemu,ked je dlho vo vode.Tak ma napadlo,či to lupanie suvisi len s tým,že je hrozne teplo,koža sa lupe od potu...ma to aj mladši syn,ale menej...Ja to nemám.
Pýtam sa ,lebo nechcem mysliet hned na strašidelne scenare typu-plesne,mykozy-ta koža sa iba olupe a je nova ale ma jej na dlaniach všade-nesvrbi,neboli.
Má s tým niekto skusenosti.

bubinko83

vedeli by ste mi poradit čo to je? Moj synček 1 a pol ročny ma na palčeku na nohach uplne popraskanu,zhrubnutu a odlupujucu kožu.Nikde inde na chodidle nič nieje.Ani on nevie že tam niečo ma,vobec na to nereaguje takže ho to neboli ani nesvrbi.Pred nedavnom sme mavali často spotene nohy doma vtedy to bolo ešte horšie.A odvtedy sa toho nemožeme zbavit.Poradte čo na to prosim?

milana

Aj ja mam ten problem so synom, atopicky ekzem mal, ale je to skor nedostatok vitaminu B, tak mi povedali, nie je to ani mykoza, ani ekzem, prejde to a zas sa to vrati, na chodidlach, na palci.

prispevok

JJ, treba kozneho navstivit, nepodcenovat, mozu z toho vzniknut dalsie problemy. Este z vlastnej skusenosti dodam, ze som mal nejaky exem a az druhy alebo treti lekar mi ho vyliecil, dovtedy som sa potieral vselicim a nepomahalo, tak som isiel k takemu staremu, ten na to pozrel lupou, dal mi masticku a za tri dni to bolo prec a predtym pol roka som ani spavat nemohol, co to svrbelo a bolelo