Potrebujem nazor od tych, co chcu pockat do svadby

Príspevok v téme: Potrebujem nazor od tych, co chcu pockat do svadby
lucia20

V skratke: Som neveriaca, priatel je veriaci. Sme svoji prvi. On chce sex po manzelstve, ja sa s tym tazko zmierujem ale prisposobila som sa, lebo ho mam rada. Ale, masturbujem kedze si myslim, ze to nie je zla vec a uplne sa zase obmedovat nezvladam. Jemu som to nepovedala, lebo si myslim, ze take veci asi cirkev odsudzuje. A teda, problem je, ze mam vycitky svedomia. On si mysli, ze na neho pekne cakam a ja medzitym zazivam to, o com on ani nerozmysla. Chcela by som mu to povedat lebo si myslim, ze nie je uprimne zatajovat nieco, co pokladam za normalne. Len neviem, ako by zareagoval.
Ti, ktori cakate na toho praveho, ako by ste reagovali na mieste mojho priatela? Co mam urobit?
1, Povedat mu to
2, Rozist sa s nim a bude lepsie obom
3, Prestat s tym

myslimsi

podľa mňa je to divné, a nie si tučná alebo tak, bývate spolu. Nechce ťa len kvôli peniazom a popri tom si užíva s inou. Myslím si, že ho dobre nepoznáš. Ako po 3 rokoch žiadne dotyky nič je až divné

Flepa

My sme v podobnej situacii ale ja som tvoj priatel a on si ty. Premna to ma tiez urcitu hodnotu takze ak to on nemoze respektovat tak tym padom sa budeme musiet rozist. To ze by masturboval mi prijde prirodzene a to je jeho vec. Ale ak by mal spat s inou zenou to je nieco ine. Urcite sa snim porozpravaj. Ja by som to chcela pocut od neho ako sa citi a ako to berie.

Flepa

My sme v podobnej situacii ale ja som tvoj priatel a on si ty. Premna to ma tiez urcitu hodnotu takze ak to on nemoze respektovat tak tym padom sa budeme musiet rozist. To ze by masturboval mi prijde prirodzene a to je jeho vec. Ale ak by mal spar a inou zenou to je nieco ine. Urcite sa snim porozpravaj. Ja by som to chcela pocut od neho ako sa citi a ako to berie.

sob rudolf

lilli88, tvoj príspevok mi pripomenul jedno milé príslovie o ceste do pekla, ktorá je dláždená dobrými predsavzatiami... Týmto však ani v najmenšom nechcem dehonestovať tvoj názor, lebo môj názor bol ešte donedávna podobný. Dúfam, že vydržíte a váš vzťah bude budovaním toho, čo ste si predsavzali:).

lilli88

ahoj
som veriaca,a tiež zastávam názor že počkám až do svadby a jedinému komu sa oddám bude môj manžel..podľa mňa ak si vo vzťahu s veriacim chalanom,ktorý má takéto hodnoty a ak ich rešpektuješ,tak by si mu mala povedať čo sa deje s tebou.pretože vo vzťahu by mala byť maximálna úprimnosť..takže môj názor je aby si mu to povedala,určite si bude tvoju úprimnosť vážiť a možno spoločne vyriešite tento problém..

n..

pfuu lubiš ho a to moc! Nechcem ti nejak zle radiť možno sa pobaviš:) ale bud sa budete rozprávať a to len o sexe jednoducho ten sex si nahradte .. rozpravanim o vašom probléme že ako to vidí on ten sex že prečo hriech veď sa lubite.. ačo pre nho znamena.. tensex.. alebo ho opiješ:D:D a zvedieš.. a potom uvidíte ale to by bolo asi na nho zle.. jednoducho sa len dosť o tom rozprávať!!

jaaaaaaaaa

Lucia20, ja som mala tiež takého frajera, chodí do kostola....tiež nechcel,.......vysvetlil mi to vtedy tak, že keby sme sa náhodou rozišli......lenže časom to aj tak nevydržal a bolo jedno, či by sme sa rozišli aj teraz...A viem, že teraz to už neľutuje:)

Adulka

Na masturbácii nieje nič zlé, nemusíš mať výčitky svedomia, nemusíš mu to hovoriť, možno to robí aj on.....no čakať až do svadby je podľa mňa zvláštne, dvaja si musia predsa rozumieť vo všetkom, aj v milovaní....

lilly2

podla mna je pomoc jednoducha. Toto, co tu pises nam, povedz aj jemu. Vam vo vztahu asi ani tak strasne nechyba sex, ale komunikacia. Mozno, keby ste sa porozpravali, tak by si prisla na to, preco to tak chce, ze to asi nie je tak zle, jak si si myslela. Citala som si vsetky prispevky, v jednom si napisala, ze nema chybu. Tak co riesis? Ved na vztah ste dvaja, tak sa predsa porozpravajte. Tri roky nie su malo na komunikaciu o sexe. Je to o vas oboch

SHAKTI

Masturbacia nie je sex, uz len z toho dovodu ze tam nie je pritomna druha osoba, neviem akej viery je tvoj priatel, predpokladam ze tuhy katolik ( nezabite ma, ale mne katolicka cirkev pride ako sekta- kazde nabozenstvo ktore ti nieco prikazuje a zakazuje, je sekta. Pretoze ti co vam prikazuju a zakazuju maju nad vami moc a manipuluju s vami. Som veriaca, som evanjelicka a nepoznam lepsiu vieru, nic neprikazuje nic nezakazuje, je to na individualnom uvedomeni si kazdeho cloveka. Boh nas miluje takych aky sme, Boha sa netreba bat( napr. preto ze sa budem milovat s niekym koho milujem? To je chore. Viera v Boha nema byt v strachu ale radosti)
nas ucili ze masturbacia nie je hriech, takisto ako nie je hriech milovat sa z lasky s milovanym clovekom.
Sex po svadbe neuznavam, ak to nebude klapat? Si budete s manzelom pozerat iba do oci a hrat piskvorky cely zivot?
Takze podla katolickej cirkvi ktora hlasa sex po manzelstve je lepsia nasledna nevera- ak si nesadnete po sexualnej stranke, pretoze aj to je dolezite, takisto ako keby ste si nesadli nazorovo ci charakterovo- to tiez mame zistit az po svadbe? Lepsia teda nevera a rozvod ako sex pred svadbou? Katolicka cirkev je vymyvanie mozgov, ved rozmyslajte sami ludia preboha, nie slepo s klapkami na ociach nasledujete vodcu- knaza, ktory sa ohana Bohom a virou a pritom to s tym nema nic absolutne spolocne. Boh ma byt v srdci a nie v mysli- kde vam natlacia nezmysly.