MOZE TO BYT CYSTA??

jaLENja

Cysta sa pri prasknutí vyplaví von spolu s menštruačnou krvou. Ak je to teda bežná folikulárna cysta. Ak je to niečo vážnejšie, tak rastie a lekári to vidia na sone, že je to ohraničený útvar. Niektorí to naozaj dokážu rozoznať.

mimka84

No ja ti poviem moju skúsenosť. Ja som mala bolesti dva týždne po menzese v podbrušku a stále ma tlačilo na močenie. Sono neukázalo žiaden nález, krv v poriadku, test tehotenský negat. tak ma poslali do nemocnice na pozorovanie. 4 dni mi dávali tabletky od bolesti, ktoré nezaberali a piaty deň, ked som už chcela odísť domov mi povedali že ešte raz sono a laparoskopiu, lebo tam ževraj niečo byť musí, ked to bolí. na tomto poslednom sone mi našli cystu 5 cm. tak mi robili laparku a okrem toho tam našli dve ložiská endometriozy,ktoré vypálili, cystu vybrali a teraz je všetko oveľa lepšie. Tým chcem teda povedať, že my robili 3krát sono, nič tam nebolo až na 4 sa objavila, lebo že cysta do 3 cm nie je špecifikovaná ako nález, teda až ked presiahne túto veľkosť, dovtedy sa považuje za niečo normálne a ráta sa s tým, že sa pri menzese vyplaví. Ale samozrejme, že neviem, či je to aj tvoj prípad, ale ja som tlačila na doktorov, aby mi urobili všetky možné vyšetrenia a nakoniec som spokojná, ako to dopadlo.

smolinka

ak by to bola cysta tak by ti to lekar urcite povedal lebo by to videl na sone... a co sa tyka velkosti? velka cysta mala cysta?? to co je za rozdelenie?? tas "velka" cysta ti nevznikne len tak jednorazovo ze aha velka cysta.... zacina to vzdy malou no a ak to budes zanedbavat tak az potom bude rast a rast... ale pozor ak sa nevyoperuje a budes to ignorovat tak mozes zle dopadnut... ale si myslim ze v tvojom pripade to cysta nie je... ale urcite chod k lekarovi :)

farmaceutka

Skor mas infekciu v mocovej rure a nie cystu. Gynekologicka ti vysetrila moc na pritomnost hnisu a bielkoviny?

severanka

no ak by sa jednalo o veeeeeľkú cystu, tak by si sono nepotrebovala, aleo veľkú cystu sa jednať nemusí, neviem ako si došla na to, že tá cysta by mala byť veľká, skôr si myslím, že mášnejaký zápal a nie cystu