že by to bol podvod?

naifkááá

ale ono to nieje z nigérie,ale z madridu a tá spoločnosť sa volá micro word promo,
a ja som to tak spravila,že som si založila účet tak som zvedavá či naň prídu peniaze...lenkana,dik že mi to prajes:))

jajka001_

tak este raz pre tych co nepozerali ten link
www.likavka.sk

Polícia upozorňuje na zvýšený výskyt podvodov, tzv. „Nigérijských listov“
Pi, 2009-03-20
Podvod funguje na základe informácie, že obeť zdedila, získala alebo môže získať veľké množstvo peňazí.

Nedávno pred vianočnými sviatkami sme sa stretli s ich najnovšiu mutáciu, ktorá sa odvíja od leteckej katastrofy.

Z e-mailu od súkromného právnika Dr. Harcourt Browna sa dozviete, že pri leteckej katastrofe spoločnosti Alaska Airlines, číslo letu 261, 31.januára 2006, prišiel o život váš menovec (strýko, s celou svojou rodinou). Pracoval v ropnej spoločnosti (uvádzajú sa zväčša známe a renomované spoločnosti napr. GULF, SHELL OIL a podobne) a ostalo po ňom dedičstvo vo výške 12,5 miliónov USD. Dr. Harcourt Brown sa už dlhé tri roky snaží nájsť príbuzných, ktorí by mohli toto dedičstvo z banky vyzdvihnúť. Po dlhom čase našiel Vás, respektíve vaše meno a priezvisko, ktoré sa zhoduje s priezviskom obeti leteckej katastrofy. Za určitý, nie veľký poplatok cca. v sume 10 až 40 % z celkového objemu sumy, Vám ponúkne, že Vás bude ako právnik zastupovať, zabezpečí úkony spojené so získaním a overením dokladov a iných dokumentov. Spolieha sa pritom na vašu čestnosť a poctivosť (peniaze budú po splnení podmienok vyplatené a zaslané v plnej výške 12,5 miliónov USD na Váš účet).

K tomu ale potrebuje niekoľko nevyhnutných informácii o Vás a Vašej rodine, čiže vaše telefónne číslo, adresu, zamestnanie, fax, číslo účtu a ďalšie osobné informácie. Na záver Vás nezabudne upokojiť , že vôbec nikomu nevadí a neprekáža, že ste z inej krajiny, pretože rovnaké meno Vás a pozostalého je to, čo je pre banku najviac dôležité.
K dedičstvu sa však nikdy nedostanete. Jediným riešením situácie je vôbec e-mail neotvárať, ale ho okamžite zmazať.

Páchatelia sa v tejto oblasti sústreďujú na tri okruhy s rovnakým cieľom, ktorým je získanie finančných prostriedkov v akýchkoľvek čo aj malých sumách.

Predmetom je:

Dedenie po príbuzných či už hnuteľných alebo nehnuteľných vecí.
Výhry v herných lotériách.
Platby vopred za objednaný tovar.
Páchatelia sa v tejto oblasti spoliehajú na dôverčivosť ľudí s tým, že vystupujú naozaj dôveryhodne. Pošlú Vám oskenované doklady, ktorých pravosť si Vy nemáte ako overiť. Ich cieľom je získať finančný prospech čo aj v malých sumách.

Podľa vyjadrenia zodpovedných pracovníkov EUROPOLU v Haagu hlavne španielskych, francúzskych a iných špecialistov 90 % z nich má občianstvo Nigérie. Páchatelia požadujú vopred zloženie peňazí v hotovosti za vybavovanie náležitostí spojených so zabezpečením dedičského konania, správnych poplatkov, financovania právnikov, poskytovanie provízii, cestovné náklady a náklady spojené s ubytovaním. K tomu riadne zasielajú notársky overené doklady o existencii a dôveryhodnosti tých, ktorí to vybavujú, existencii advokátskych kancelárií, riadne certifikovaných spoločností, ktoré sa s takýmito aktivitami zaoberajú, overené výpisy z bankových účtov atď. Všetky tieto doklady pôsobia na prvý pohľad absolútne hodnoverne a tým nevyvolávajú u obetí žiadne obavy alebo podozrenie z toho, že by mohlo ísť o podvodníkov. Po uhradení požadovaných poplatkov na nimi určené účty hlavne vo VEST UNION BANK Londýn, sa strácajú s peniazmi aj telefónnymi číslami na ktoré ste s nimi dlhodobo bez problémov komunikovali. Denne je podľa dostupných údajov polície iba v Španielsku registrovaných priemerne asi 40 tisíc listov, zaslaných v elektronickej podobe vybraným osobám ako v Európe tak aj po celom svete, Slovensko nevynímajúc. Škody ktoré vznikli pri tejto trestnej činnosti boli vyčíslené ústredím EUROPOLU v roku 2008 na sumu 15 miliónov EURO. Najviac postihnutých občanov je registrovaných v USA, Veľkej Británii, Kanade a Francúzku. Priemerne dosiahli sumu 18 tisíc EURO na jedného poškodeného. Túto trestnú činnosť už registrujú aj v Austrálii a na Novom Zélande.

Adulka

Jasne že to je podvod, AJ MNE TO PRIŠLO !!! nejaká blbosť, radšej by som im ani neposielala svoje údaje. Veď ani nepošlem.

lenkana

Naifka, napis meno spolocnosti, skusim ti ju preklepnut, podla mna ide na 100 pro o podvod, ale ak si sa zapojila, moze tu byt 0,00001 percentna sanca. Aj tak si myslim, ze potom, co by si im poslala udaje, ta vyzvu na zaplatenie urokov alebo nejakej predbeznej sumy, aby ti mohli vyplatit vyhru alebo nieco take...Daj meno, uvidime:)))