Marek Riečičiar - lisencefalia - detská mozgová obrna

Príspevok v téme: Marek Riečičiar - lisencefalia - detská mozgová obrna
rikam

Volám sa Marek Riečičiar a na prvý pohľad som ako normálny zdravý 4-ročný chlapček.
Ale len na prvý pohľad. Nesedím, nechodím, nerozprávam a aj hlavu držím, len keď ma niečo veľmi zaujme. Papám len mixovanú stravu. Za to sa viem krásne smiať a veľmi ľúbim maminu, tatina a sestričku Kristínku. Narodil som sa s vrodenou vývojovou vadovu mozgu  lisencefalia. Tzn. že môj mozoček nie je vyvinutý celkom ako treba, čo má za následok detskú mozgovú obrnu spastickú kvadruparézu a epilepsiu.
Od narodenia cvičím Vojtovu metódu, mamina ma denne masíruje, chodím na koníky, absolvujem rôzne rehabilitačné pobyty ako napríklad v Dunajskej Lúžnej a papám vitamíny na podporu mozgovej činnosti a imunity. Veľmi sa mi páči v materskej škôlke medzi mojimi kamarátmi, kam chodím s maminou. Nadovšetko rád sa kúpem v bazéne, kde sa veľmi snažím pohybovať ručičkami a nožičkami.
Napriek tomu môj zdravotný stav stagnuje a preto skúšam aj alternatívne metódy liečby ako je Adeli centrum Piešťany, delfinárium na Kryme alebo Dr. Augustínová v Egypte. Žiaľ táto forma liečby je finančne veľmi náročná a poisťovňami nie je hradená. A aj napriek tomu že moji milovaný rodičia pracujú náš rodinný rozpočet má tiež oklieštené možnosti.
Preto sa chcem obrátiť na všetkých dobrých ľudí, ktorí majú srdiečko na tom správnom mieste s veľkou prosbou o finančný príspevok, aby sa môj zdravotný stav mohol aspoň trošku posunúť smerom dopredu.
Finančné prostriedky môžete posielať na číslo účtu: 0270309673/900 v Slovenskej sporiteľni. Akékoľvek informácie Vám poskytne môj tatino č.t.: 0907/083 378 alebo moja mamina č.t.: 0907/758 511

Môj zdravotný stav je úradne posúdený posudkom UPRSV v Trenčíne zo dňa 12.10.2007 pod číslom Č.07/34996/118396/OPČ/ZUC. Všetky otázky smerujte na uvedené tel .čísla, prípadne na špecialnu emailovú adresu

marek@pozicovnalesenia.eu Info:

pozicovnalesenia.eu