Posun medzistavcových platničiek

Príspevok v téme: Posun medzistavcových platničiek
lucka

Ahoj, mám skoro 19 rokov a pred rokom som mala pád na snowboarde,odvtedy trpím bolesťami krížovej časti.Pár dní dozadu sa na CT ukázalo, ze mám posunuté dve platničky,jednu o 2mm, druhú až o 6mm. Je možné že ma budú operovať,tak ma zaujíma, či už niekto z vás absolvoval operáciu tohto typu a ak,čo to obnáša. Ďakujem

lucka

No mňa zase bolieva každý deň hlava, pretože mi tá platnička tlačí na miechu. Zajtra idem jednému primárovi na posudok tak som zvedavá. Cvičiť ešte necvičím, počkám čo na to doktory a potom uvidím.

inka

ahoj,ja mam tiež vysunutu platnicku L4+5.
trpne mi noha,boli ma klb a križe stale pocitujem.
mam kamarata ktoremu ochrnula noha nasledkom vysunutia platnicky a bol uz objednany na operaciu ale isiel sa poradit este s jednym odbornikom lebo sa velmi bal tej operacie a ten mu poradil rehabilitacie v piestanoch a denne cvicenie doma,ale poctivo to co mu on vybral.3 mesiace poctivo cvicil a chodil do piestan a od vtedy ,klop,klop,beha,lyzuje,hra tenis,korculuje a ja este neviem ake sporty vykonava a je o.k.
ty cvicis?ja chodim teraz na rehabilitacie a plavat a cvicim doma podla rad kamarata a rehabilt.sestry.dufam že sa operacie vyhnem.a hlavne že sa vyhnem tym krutym bolestiam ,kotre ma raz za cas prepadnu a držia 3-4 tyzdne.