Veĺkú alebo malú svadbu

Príspevok v téme: Veĺkú alebo malú svadbu
kuki

S priatelom chceme malu svadbu.Do kostola -na obrad pozveme všetkých a po obrade len obed s rodičmi a súrodencami.dokopy nas bude 15.Svadba je zbytočné vyhadzovanie penazí, kt. sa nám zídu na dom.a potom svadobná cesta-dovolenka.nehceme ani kameramana.žiadne stresy a paniku.nepotrpíme si na to aby sme boli stredobodom.Neviem ale či sa ostatní členovia rodiny-strykovia, tety neurazia že sme ich nepozvali.Myslelis me že zorganizujeme grilovačku,ale ktovie ake bude počasie.čo si o tom myslite?

za8icka

Pre foniu: no ja by som velku svadbu nemusela aj keby som tu zaruku mala. Vies momentalne to vidim tak ze je to skoda penazi dat ich na velku svadbu. Ved napriklad budem mat nejaku velku svadbu s XY hostami(hlavne aby sa o nej hovorilo) a po svadbe pojdem byvat k rodicom alebo k svokrovcom? alebo budem potrebovat peniaze na vybavu a odkial na to vezmem? Na svoj svadobny den mozem v peknom spominat aj keby svadba bola malicka a trvala len chvilocku. Zalezi ako si ju zariadim.

zabicka1611

v tejto dobe velke svadby?? noo neviem..to nieje ako kedysi ze co ste do svadby vrazili sa vam vrati aj 2krat!!! teraz je to ine...a preto chcem aj ja urcite len malu, tak cca 40 ludi..staci uplne...tych najblizsich tam mat budem a par kamosiek a kamaratov z priatelovej strany...a hotovo!! zabavit sa da aj na mensej a dokonca lepsie ako na velkej!!! :)

zjuzjika

mne sa osobne ani velke svadby nepacia, doteraz co som bola, takto bolo len kvoli rodicom vsetko... a aj tak sa tam vzdy neco pokazilo, lebo sa tamniekto opil a uz bolo a to ja na svadbe svojej nepotrebujem...a takisto som povedala, z emi je luto tych penai vyhodenych... ved za to simozem tolko vei kupit potrebnych... my sme sa s priatelom dohodli, ze ak nahodou svadba, taklen mala a aby sme mali pokoj od jeho rodiny, tak potom jednine neaku oslavu.ale to je cele...
inak aj moj brat sa takto ozenil,,,prisiel k nam a povedal, ze mam pre vas novinku, ozenil som sa a ja ze no jasne... ty a ozenil..hovorim tak ukaz prsten, ze nema, tak som mu vobec neverila...a o tyzden prisel aj so svadobnymi fotkami...takze sa skutocne tajne zobrali...a dobre aj tak...

fonia

Pre kuki, ja osobne by som brala skor mensiu svadbu, ako sa poznam, urcite by som bola nervozna z tolko vela ludi. V nasej rodine boli vacsinou velke svadby 1 mala a 1 tajna, a stretala som tam ludi, ktorych som v zivote nikdy nevidela a mozno ani neuvidim.

fonia

Pre za8icka,dakujem, ze so mnou suhlasis. Ja by som velku svadbu brala len v pripade, ze mi to zaruci, ze ostaneme navzdy spolu, navzdy sa budeme milovat a navzdy si budeme rozumiet, ale tuto zaruku neda nikto.

za8icka

suhlasim s Foniou.

Ja tiez nevidim zmysel vo velkej svadbe. Zbytocne to stoji kopu penazi a niekto sa ti tam este opije a narobi bordel.

Ja si momentalne predstavujem svadbu tak ze pridem na urad podpisem papiere a pojdem to oslavit z rodinou. a s priatelmi mozem ist na grilovacku alebo tak. No a za usetrene peniaze mozem pouzit na byt,nabytok alebo skratka na veci ktore potrebujem viac ako na alkohol a podobne.

A to ze sa niekto urazi aku mam svadbu? a co ma potom? ked sa chce bavit nech ide na diskoteku alebo kam.

pjosa

Ja za seba hovorim, ze by som sa vydavala uz len so svedkami. Vsetkym napisem iba spravu,ze som vydata. Nechcem velku svadbu. Dnes je uz ina doba. Ja nemam potrebu sa vydavat vo velkom a to mam 29 rokov.

fonia

Ze je svadba iba raz v zivote? Co ty si este nezazila rozvody? Ak by bola iba raz v zivote u kazdeho cloveka, ludia by sa nerozvadzali.
Podla mna staci aj mala svadba, ak to chcete vy dvaja. Ide predsa o vas dvoch, vas zivot, vasu svadbu, vase peniaze. A ak budu nejaki strykovia alebo tety do teba hucat, ze musis mat velku, pomysli si na to alebo sa ich spytaj, ci ti ju chcu zaplatit. Alebo ci ti potom kupia byt alebo nabytok do bytu, lebo ty si musela tieto peniaze dat na velku svadbu. Urob, ako chces, mala svadba a potom ta grilovacka.
Inak, ak by sa z vas stali bohaci, potom si mozete znova spravit svadbu, aj velku. A pozvat vsetkych vasich pribuznych.

3nttt

ja som tiez za malu...a nie kvoli financiam.aj ked aj tie sa aspon usetria.ale o to nejde...a sak kasli na nich.nech sa urazia aj ked nebudu mat preco.to uz je ich problem.

ujik

no my budeme mat svadbu normalnu vela ludi tam nebude uz len z toho dovodu ze nezijem na slovensku takze pozvem len mamu sestru atd...a svadbu budeme mat na niakom peknom zamku..=)