Celiakia - bezlepková diéta

Helus

Ahojte ja som od marca na bezlepkovej diete,ale nedari sa mi upiect chglebik.Uz som ich asi 8 upiekla,ale veboli vobec chutne,a boli citit strasne po drozdi.nemate nejaky odskusany receptik.Inac sa to da v pohode zvladnut,mna bolelo pod lavym rebrom,2 mesiace.A ked som vylucila mucne veci+ mliecne,tak bolesti postupne odchadzali.A to ma zacali liecit na chrbticu,ked som mala bolesti pod rebrom.Lieky nezaberali,a bolesti boli stale.uz sa gastre mi doktor povedal ze je to celiakiia.A hned vylucit muku mi kazal.

Petraa22

Ahoj

Mě to začalo vyrážkou v ústech, šla jsem jsem za obvodní lékařkou vzala mi krev a zjistila alergii na lepek. Hodně jsem zjistila na konzultaci kterou jsem si sjednala na bezlepkovadieta-recepty.cz

Doporučuji odbornou konzultaci.

veronika11

Dakujem velmi pekne za obsiahlu odpoved a budem cakat aj na dalsie informacie:o).
A odkaz pre Irisku, skus si zadat web stranku www.celiakia.sk, ale nie cez zdravie, ale zvlast. neviem preco to nejde odtialto spustit.

scholastika

Milá Veronika, mojej malej neterke diagnostikovali celiakiu keď mala 4,5 roka. Prejavilo sa jej to asi tak, že po opakujúcej sa vyróze presne si nepamätám myslím, že to bola angína tak v oblasti kolien,ľakťov a pozdĺž chrbtice sa jej nahádzali pluzgieriky, ktoré ju svrbeli. Išlo sa s ňou na kožné, kde mala pani doktorka podozrenie, ale nepovedali nič rodičom, až keď tieto plugieriky videl pán primár z nemenovaných kúpeľov povedal,že s kožou to nemá nič spoločné a cez internet sa spojil so svojím známym lekárom a tak sa naša malá dostala do nemocnice na kramáre v Bratislave, kde jej robili špeciálne vyšetrenie, ktoré aj potvrdilo podozrenie pána primára. Teraz sú rodičia a celá rodina členmi klubu celiakov na slovensku, ktorý robí pre svojích členov stretnutia, kde si vymieňajú skúsenosti. Ešte musím podotknúť, že v čase, keď sa to našej malej prejavilo nebolo na slovensku ani toľko literatúry, receptov a ani možnosť zakúpenia výrobkov alebo aj múky pre týchto pacientov. Chodili sme najskor nakupovat do špeciálnej predajne do Bratislavy, ktorá je od nás 100 km vzdialená, ale jedného dňa sme prišli a predajňa zrušená. Potom sme chodili do Rakúska mali špeciálne predajne, teraz chodíme po väčšine do Ćeskej republiky, máme ju bližšie, ale receptov už v podstate ´daleko viac a myslím, že teraz je aj už u nás viac možností ako pred tými 7 rokmi. Malá našťastie lieky nepotrebuje, ale dietu dodržiava veľmi vzorne. Má 11,5 roka je z nej pekné urostlé dievča. Chodí pravidelne na kontroly a múku jej predpisuje obvodný detský lekár na základe doporučenia odborného lekára, múku si už teraz vyzdvihne a časť doplatí v lekárni. Stotožnili sme sa s tým celá veľká rodina a dokážeme pre naše dievčatko upiecť, uvariť čokoľvek len z jej bezlepkovej múky. Spojím sa zajtra ešte s jej mamou a keď niečo zistím, čo sa týka odborných vecí, tak sa ozvem, alebo možno napíše sama. Je to mama s veľkým M, zatiaľ sa drž nemaj hlavu v smútku lebo aj pacient s celiakou može žiť plnohodnotný život. Určite sa ozvem. Zatiaľ sa maj.

iriska

veronika11, ta stranka sa neda zobrazit!! preco??? zeby iba mne? skus to,a napis,ci to ide. ja skusam a stale nic.

veronika11

nasla som aj web stranku - www.celiakia.sk, dost informacii, len by ma zaujimali osobne skusenosti s touto chorobou, priebeh a pocity. dakujem za odpovede