Zapal genitalii u deti

bodrik

Ahojte!
Mám 11-mesačného synčeka a asi pred 3 dňami som si všimla na predkožke začervenanie. Okrem toho, ako mu pri kúpeli umývam genitálie, reaguje na to veľmi citlivo. Plienky mu vymieňam pravidelne, po každom močení aj stolici, v noci taktiež. O čo môže ísť a ako mu to mám ošetrovať?

krtko1978

moja 4r.dcerka si stale chytala cikulu a hovorila mi, ze ju to stipe a idu jej bubliny.mozno si zaniesla nejaku infekciu.
moze to byt aj z peny do kupela alebo mydla a zleho utierania ked cika alebo kaka v skolke.zle utieranie, resp. nejaka infekcia.vytery mala vsetky v poriadku aj moc aj stolicu.preslo to ked som ju zacala umyvat mojim intimnym mydlom a nepouzivame ziadne mokre utierky, ak tak intimne.
moze to byt sposobene aj s parfemoveho mydla,co mokrych parfemovych servitkov.vzdy dievcatka dole umyvajte len vodou, alebo ked tak intimnym mydlom, aby sa nenarusila vaginalna flora.

mucinko

Mile mamicky,

asi by bolo dobre prat spodne nohavicky v cistom mydle (mydlove vlocky), nie v pracich praskoch. Po vyprati v pracke este vyplachajte bielizen v ruke a dajte vysusit na slniecko. Nohavicky davajte detom len biele, ziadne farebne.
A este jedna velmi dolezita vec. Ked dievcatka mavaju casto problemy so zapalmi genitalii, moze ist o priznak pohlavneho zneuzivania, o ktorom nemusite vediet.

Mucinko

Adelka26

My máme presne ten istý problém,sme z Trnavy.Detská gynekologička jej dala dve antibiotické mastičky-dalacin a fucidin,ale uplne zbytočne,mala to potom ešte horšie,skoro až doslova červenú sliznicu,chcele som sa Vás spýtať,či sa u Vás niečo zmenilo,lebo ja už neviem,čo s tým ďalej a chodenie po doktoroch sa mi už tiež javí ako strata času a stres pre malú,ešte som zabudla,dcérka mala 4 roky,prosím dajte mi vedieť,ďakujem

ellina

My mame podobný problem , moja ma 5 rokov a taktiez mava zapaly pišulky. Boli sme aj na gynekologii, davali nam framykoinove masticky, potom vraveli ze ma parazity nech ju dam odcervit, aj na priek tomu, ze stolicu mala cistu dala som jej tabletky na odcervenie, ale problem pretrvava nadalej, týžden je dobre potom opat a tak to ide dookola. K lekarke uz ani s tým nechodim, lebo som mala pocit ze sama nevie co s tým. Najnovsie jej davam obycajnu rybaciu mast,popripade raz za mesiac jej to pretriem vodou do ktorej nakvapkam batadine. V podstate ona sa ani velmi nestazuje, ale ja to vidim, ze je to zapalené. Dolezite je aby to nesmerovalo do mocových ciest, a aby bol moc v poriadku.Lekarka aj chcela, aby sme zacali chodit na vaginalne tabletky ktoré by jej vkladali dnu, ale to som nechcela, pretoze od mala narusat prostredie v posve takemu malemu decku mi pripadalo nie velmi vhodné a bolo by to pre nu aj dost traumatizujuce. Cize bojujeme s tým ako vieme a dufam, ze z toho vyrastieme.