Antikoncepcia pravda o nej

Príspevok v téme: Antikoncepcia pravda o nej
kika32

Som 8 mesiacov po operacii krcka maternice. Diaknostikovali mi rakovinu.Zakrok bol uspesny ale lekar povedal,ze sme to stihli v minute dvanastej.Pritom som pravidelne chodievala na cytologiu aj 2 krat do roka a priplacala som si za vysoko citlivy material.Snazila som sa zistit z coho prave tato choroba vznika.Hlavne faktory su promiskuita, fajcenie a antikoncepcia.
Antikoncepciu som brala asi 6 rokov s prestavkami,hoci moj priatel,teraz uz manzel si to nezelal,ale ja som ho stale presviecala,ze prave antikoncepcia sa berie ako prevencia proti rakovine krcka maternice(takto to tvrdia gynekologovia) Teraz som si takmer ista,ze prave antikoncepcia mi mojmu zraviu nepridala.

aduska155

Ahojte,nie vždy musí byť len jedna príčina ochorenia väčšinou tých faktorov je viac a rakovinu dostali aj ľudia,ktorý žili super zdravo tak sa to jednoznačne nedá pripísať ATK.Ja osobne som brala ATK 8 rokov a teraz už asi 4 roky neberiem a ani nechcem brať lebo verím ,že narobí dosť zla.

zjuzjika

lenze ide o to, ze ak sa berei hak, tak pri nej by zena fajcit nemala...cize sama sebe robi zle...ved na to upozorni kazdy gynekolog....

CMu_Q

vacsie percento zodpovednosti nesie tak ci tak HAK, keby HAK nebrala, a fajcila by len - tak je take nieco nehrozi, pripadne, je tam len male percento ohrozenia.

zjuzjika

tak ano, ale zase aj fajcenie a takisto aj sexualny zivot k tomu dost prispievaju.... takze nemozes zase vsetko hadzat len na antiku...