Fistula

mato 200

Dobrý deň tak ja tiež bojujem s fistulou od roku 2012. Vtedy mi na chirurgii dali nejake antibiotiká, ktoré absolútne nezabrali. Bol som aj u chirurga, ktorý ma odporučil na proktologickú ambulanciu, kde sa takéto ochorenia liečia. No nakoniec som am ani nešiel a zahojilo sa to . To som ale nečakal, že ešte niekedy sa mi to ozve a tohoto roku v januári som cítil že niečo nie je v poriadku a dva dni na to mi zadok napuchol ako dlaň nedalo sa sedieť stáť, z wcka som išiel so slzami v očiach a tak som sa hneď rozhodol isť na urgentný príjem, keďže bola sobota. Na moje očakávanie ma uprednostnili pred ostatných pacientov. Doktor sa moc v tom nevyznal tak zavolal nejakého iného chirurga, ktorý mi povedal že tu ostávam a budem mať operáciu. Pred operáciou som bol napichnutý na infúzie a večer ma operovali. Pri operácii som nič necítil lebo ma uspali alebo mi navrhli injekciu medzi stavce tak som sa rozhodol že radšej uspať. Po operácii ma preložili na postel a zaviezli do izby. Na druhý deň som sa mohol pohybovať na wc to bola paráda ale trebalo to sprchovať aj niekoľkokrát denne. Po prepustení s nemocnice som bol mesiac doma na pnke chodil som chirigovi ale nie k tomu čo ma operoval a to som urobil chybu kedže mi vytiahol odtial gumičku, ktorá sa volá trasovacia ligatura a služi nato že prerezáva kanálik a čistí ho. Tak som sa rozhodol isť na kontrolu k doktorovi čo ma operoval a ten mi povedal, že nemal som chodiť k inému ale iba k nemu a poslal ma na radologickú kliniku na ultrazvuk. Ešte stihol dodať že ma čaká dalšia operácia, ktorej sa ale nebojím ved ma uspia aa je to v pohode nič necitim tak som suhlasil a tak idem najskorej 25.03.2015 na kontrolu s výsledkami s ultrazvuku a uvidím aký mi dá termín na operáciu. Takže kľudne na operáciu možte isť nebolí to necítite nič iba Vám pomožu. Viem aká je to bolesť a už ju nikdy nechcem zažiť a tak držím palce.Operácia trvala cca 30 - 45 minút aj s tým čo ma prebrali ale to hojenie je nekonečné .

Ivka 1

S tým máme skúsenosti u môjho syna a našťastie sa nám podarilo vyhnúť operačnému zákroku. So sínusom pilonidalis máme pokoj už viac ako tri roky.

sanrduš

Mne sa toto svinstvo objavilo akurát cez akademický týždeň najskôr som stým nešla myslela som že je to obyčajný vred až kým zápal nebol taký silný že som mala zapálenú polku zadku nemohla som sedeť stáť chodiť ležať pri prevracaní sa v posteli som mala ukrutné bolesti a nakoniec to zaklincovali teploty na chirurgii mi to za živa prepichli a ked mi to lekár vytláčal myslela som že tam zahynem hned ako mi to dorobil som odpadla od tej bolesti a to ja toho vydržím sakra vela no o tri mesiace sa mi to vrátilo hned ako začalo pobolievať som bežala na chirurgiu doktor povedal že tam nič nemám ale ako to stlačil začala sa valiť krv netuším skade nechal mi to otvorené a nasadil antibiotiká naštastie sa to stratilo ten zápal lekár mi povedal že som sa vyhla skalpelu na teraz mám pokoj ale som zvedavá do kedy každu chvylu sa to može vrátiť a neviem ako sa tomu vyvarovať teraz idem na vysokú školu a nemožem si dovoliť každé tri mesiace s tým behať po doktoroch .....

wobler

čaute, ja bojujem s fistulami už 3 roky. Najprv to začalo zápalom a bolesťami, 3 mesiace som sa s tým trápil a to som nemal lebo sa mi fistula rozvetvila na 3 strany... Po 3 mesiacoch bolesti som zašiel na chirurgiu a tam mi to narezali. Na čas sa ulavilo ale každé 2-3 týždne sa to zas a zas zapálilo. Vtedy som si to prepichoval sám sterilnou ihlou a vytláčal lebo som sa bál operácie. Po vyše 2 rokoch som s tým už nevládal a predsa som išiel do NR. Tam ale nezistili že je to rozvetvené tak sa hneď po zahojení operačnej rany urobil nový zápal a ďalšie 4 mesiace sa to hojilo a teraz som bol na 2 operácii tak som zvedavý ako sa to zahojí. operácii sa nebojte, dajte sa operovať v spinálnej anestéze (innjekcia do chrbta) vtedy nič necítite až 5 hod. po operácii a tým sa zbavíte najväčších bolestí. Bolest som mal 1 noc to som si dal pichnúť 2 injekcie a bol pokoj. Ďalší deň už bol znesiteľný. Tak všetkým z týmto problémom prajem uzdravenie a ešte raz nebojte sa operácie, lepšie pretrpieť 1 deň ako niekolko rokov,nervov a stresov!!!

Rico02

Ahoj, pred 4 mesiacmi som bol operovaný z dôvodu prasknutia fistuli v mieste zadnice pár centimetrov pod kostrčou. Operacia aj napriek mojim veľkým obavám prebehla hladko (netreba sa báť). Túto fistulu som mal už v pokročilom štádiu citujem chirurga \"Takúto fistulu som ešte nevidel\" na zašitie rany bolo treba 7 stehov.Týžden po prepustení z nemocnice sa mi rana zapálila bolo treba vybrať 2 spodné a dva vrchné stehy od vtedy sa mi to pekne hojí. Na odporúčanie chirurga si okolie rany holím, každý den si to dôkladne umývam a striedam kúpel v kamilkách a soli (sol do kúpela- nearomatizovaná). Ešte by som rád reagoval na jeden príspevok vyššie gáza preteká odporúčam vložky.

anto

Vsetkym davam na znamost,ze na fistulu su najlepsie a najucinejsie svedske horke kvapky.Posobia priam zazracne.Odporucam vsekym.Odskusane. :-)

južo

1. Kazdodenny kupel samozrejmost
2. Oholit okolo vytokoveho kanalika (aj celkom)
3. Po kupeli dezinfikovat alpou
4. Zabranit hnacke za jazdu cenu.

Mam to asi 10 rokov , bez operacie lebo recidiva je 100%.
Dodrziavanim horeuvedenych pravidiel registrujem zvysenu aktuvitu toho svinstva asi tak raz rocne po dobu dva tyzdne , co sa da vydrzat.

lucia-188

ahojte vsedci ktori maju problem s fistulov fistulu mam opakovane kazdy rok a je to hnusne tri krat som bola operovana a dva ktrat mi to robili za ziva strasna bolest dnees vam pisem a mam to zase na zadku je velka noc a som doma je to velke a kopa hnisu mam dufam ze sa mi to prepusti a budem doma drzim vam palce kto satim bojuje .....