Pochybné myšlienky...

Príspevok v téme: Pochybné myšlienky...
xavier

dobrý deň. chcel by som sa podeliť o svoje problémy. mám 20 rokov a už niekoľko mesiacov trpím depresiami, ktoré sa stále viac a viac zhoršujú. cítim to hlavne v poslednej dobe. cítim sa kompletne psychicky vyčerpaný, neustále sa obviňujem a pomýšľam na smrť. ďalší problém je v tom, že ma začali napadať fakt dosť hnusné a zvrátené myšlienky. radšej ich tu ani nebudem vypisovať, pretože by ma niekto zaškatuľkoval medzi psychopatov. sú to myšlienky všetkého druhu a nezriedka sú dosť perverzné a hnusné. vždy keď ma nejaká taká myšlienka napadne, tak sa obviňujem a moju depresiu to ešte viac prehĺbi. neviem, čo robiť. občas si myslím, že som asi vážne psychicky narušený. občas mám pocit, akoby tie myšlienky ani nepatrili mne, ale niekomu inému (nie je to znak schizofrénie?). alebo... je ale podľa vás možné, že by takéto myšlienky vo mne vyvolávala práve tá depresia? keď si dám občas tabletky na upokojenie, niekedy ma depresívne stavy prejdú a s nimi prejdú aj tie myšlienky... tak neviem. každopádne sa kvôli tomu cítim veľmi, veľmi zle a previnilo.

P.S.: chodím aj psychológovi na terapiu a zrejme budem brať aj antidepresíva. žiadne drogy som nikdy nebral, ani alkohol ani nič.

farmaceutka1

Tie myslienky mozu byt prejavom urcitych nutkavych stavov, pricom prejavy obsedantne/kompulzivnej poruchy su casto spojene aj s depresiou. Antidepresiva na to celkom dobre zaberaju, ale az po par tyzdnoch. Skor by som povedala, ze je to prejav ocd ako schizofrenie, ta nie je pravdepodobna.