Menstruacia - nikdy viac???

Príspevok v téme: Menstruacia - nikdy viac???
WhiteLilac

Ahojte,
som uz dost zufala, a budem si cenit kazdu vasu radu!
Mate niekto s uplnou stratou menzesu?
Veeela rokov som s menstruaciou nemala absolutne ziaden problem, az kym som nezacala brat HAK. Pocas brania HAK som ju samozrejme dostavala pravidelne, no asi po roku, odkedy som ju vysadila, mi sama prirodzene neprisla. Je pravda, ze kym som HAK brala, tak som schudla asi 5 kg, ale neverim, ze to by mohlo mat az taky vplyv. Skusala som uz vsetko. Pichli mi uz asi 10 injekcii Agolutinu, niekedy aj dvojitu davku naraz, aj v mesacnych intervaloch, nepomohlo. Vratila sa mi docasne, kym som opat zacala brat HAK, ked som prestala, zase sa prestalo cokolvek diat. Mam este vobec nejaku sancu mat normalny pravidelny menstruacny cyklus?

Ivka 1

Denya radila by som zacat vcelou materskou
kasickou dve balenia,potom mozes pokracovat
wild yamom pripadne aj vcelim pelom,ten tiez upravuje hormonalny cyklus.

lea1111

chod na akupunkturu, do 3 dni sa to upravi. aspon u mna to tak bolo, tiez som mala rozhadzany cyklus z hormonalnych liekov

denya

Ivka, ja mam 18 rokov a menstrucia mi chodi vselijako. Zistili mi, že mám zvýšený testosteron a este mi budu brat krv na endokrinologii.
Myslis,že by som mohla brat ten yam a kašičku?? Rada by som radsej predisla pripadným problémom neskor, lebo aj mama mala problemy s menzesom a otehotnenim. Brala kopu liekov, kym 2x otehotnela. potom potratila ale nakoniec som jej vysla aspon ja...:-)

Ivka 1

Mas to tazke a pehadzuju si Ta ako horuci zemiak.Zbavuju sa zodpovednosti a rozhodnutie nechavaju na Tebe. Neviem kolko mas rokov ale cas uteka a vazne by si mala zacat uvazovat o centre asistovanej reprodukcie. Mam velmi dobre skusenosti s Heliosom v Martine alebo v
Kosiciach je velmi dobry MUDr.Hredzak tiez v centre asistovanej reprodukcie.
Zenam ,ktore mali podobne zdravotne tazkosti ako Ty sa velmi pekne pomohlo prirodnymi doplnkami vyzivy ,ktore uzivali aj po uspesnom umelom oplodneni,pocas celeho tehotenstva a narodili sa im zdrave babatka. Minuly tyzden dvojicky.Ak budes potrebovat pomoc,kludne mi mozes napisat.

jaLENja

Neviem prečo mi tie krvné testy jednoducho neurobili. Všetky rozhodnutia nechávajú na mne, stále na niečo čakajú. Menila som lekára viac krát ale všetci mi povedia to isté, že z tejto situácie nie je východisko. Oni môžu len doporučiť niekoľko variant a ja sa mám rozhodnúť.

Ivka 1

jaLENja ved tehotnost sa da predsa zistit aj z krvnych testov, tak neviem ake experimenty to lekari chcu robit.
Mala by si asi vyhladat ineho lekara alebo centrum asistovanej reprodukcie.

Ivka 1

Materska kasicka je v tabletkovej forme ale ak mas pristup k takej od vcelara, skus brat dve cajove lyzicky denne, rano a vecer.

denya

ahojte. chcem sa len opytať, že tá materská kašička sa ako berie? po lyžičke alebo ako? chcela by som to tiež vyskúšať, lebo ten menzes mám tiež vselijako...a dost ma to uz trapi, že co bude dalej, aby som niečo nezmeskala...mam 18

ja LENja

Problém je, že chcú aby som dostala menzes preto, aby si boli sití, že nie som tehotná. Čo teda ja som si sitá a oni vedia, že pri takom štádiu v akom som, je to dosť nepravdepodobné. Takže neviem, či sa mi menzes nezastavil práve preto, že jeden vaječník je úplne nefunkčný a ten druhý s veľkými zrastami.
Ja viem, musím sa rozhodnúť sama. Ale je to dosť ťažké.

Ivka 1

Pri endometrioze sa podavaju lieky a injekcie,ktore zastavia menstruaciu.
Pocas menstruacie dochadza k rozsirovaniu endometrickych lozisk.
Po skonceni liecby sa odporuca otehotniet co najskor .
Vcelia materska kasicka je hormonalnej povahy ,upravi vylucovanie estrogenu a progesteronu.
Rozhodnut sa vsak musis sama. Mozes to skusit s vyvolavackou a nasledne s uzivanim vcelej materskej kasicky a wild
yamu a pripravit organizmus na otehotnenie. Pri endometrioze je viacero veci,ktore je potrebne riesit.