vyhádzaná dupka dieťatka

Príspevok v téme: vyhádzaná dupka dieťatka
cittuska

Zdravím Vás,potrebovala by som poradiť.Môj synček má druhý deň vyhádzanú dupku,sú to malé,červené,suché vyrážtičky.Dala som mu na to NiveaBaby SOS krém a zasypala detským zásypom.Dupku umývame pravidelne ,pár krát do dňa v čistej vode.Vie mi niekto poradiť,či nejde o plienkovú dermatitídu?Alebo,ak má niekto s niečim takým,vie mi poradiť?Ďakujem vopred

gastanko2016

synovi na toto vždy zaberie bepanthen care. Poriadne mu riťku ponatieram hrubšou vrstvou bepanthenu a za pár dní sú pupáky preč.

maminaa

tiez mam velmi dobru skusenost s imazolom. Pekne zahojil skarede pluzgieriky. A k tej DUPKE.. ja som si myslela, ze to je taky vseobecny celoslovensky mamickovsky pojem pre zadocek.. ani by mi nenapadlo, ze niekto nevie co to je :) aj u lekarky by som spomenula "dupku", keby s nou nieco bolo :).. to len na obranu cittusky..

srekk

cittuska, ja ovladam kadejake slangove vyrazy a aj v ramci rodiny mame svoje slova, ale medzi cudzimi sa vyjadrujem spisovne.

cittuska

vidim,ze na kazdom fore sa najde niekto,kto by bez podpichnutia neprezil....Ale Dakujem za rady,uz je dobre,DUPKA je uz v poriadku...

hmmmmmm

moze to byt alergia na plienky,ak pouzivate jednorazove.v tom pripade treba k lekarovi.mozu to byt aj potnicky, ale pluzgieriky.ak je to len zaparenie, tak na to je najlepsia rybacia mast/dostanete v lekarni tzv jekoriska/ak sa to supe a je zacervenane, tak to moze byt aj kvasinkove ochorenie/pokozka bola v kontakte so stolicou../tak clotrimazol krem alebo imazol krempasta, su podobne, ta druha je este lepsia.