DRZOST predavacky (extrem!!!)

Príspevok v téme: DRZOST predavacky (extrem!!!)
dobra vila

Ahoj ludia,

ja vam jednoducho musim vyrozpravat, co sa mi dnes (teda vcera, kedze je uz po polnoci) prihodilo... Som z toho uplne v soku!! Doslova tak, ze nemozem spat, tak vo mne vrie krv. Ja ZASNEM, ze si taketo nieco, moze predavacka k zakaznikovi dovolit.
Takze: dnes som bola s kamaratkou nakupovat (kupili sme kolieskove korcule, rifle, top... jednoducho \"shopping day\"). Zastavili sme sa aj v Trznici, urcite poznate, kopa obchodikov (tuto zvycajne plna cinskych predavacov, ktori su vsak vzdy ochotni). Ku koncu sme zazreli pred jednym obchodom na babike vylozene take macikove a maciatkovske tricko, straasne zlate, hned sa nam zapacili, tak sme vosli dnu cele natesene, ze si pozrieme. Vosli sme dnu, pozdravila som sa (pani sa ani neunuvala odzravit, bola to akasi tunajsia starsia dochodkyna). Dost ma to zarazilo, ale tak sme podisli ku trickam. Na to kamoska podotkla, ze ona uz asi nema dost penazi, ale ze sa jej tie dve strasne pacia. Tak som jej povedala, ze vsak si vyskusaj, uvidis ako ti stoja, ak ti seknu, vratime sa zajtra. Spytala som sa pani, ci by sme si ho mohli vyskusat, na co iba ona tak doslova arogantne rozhodila ruky akoze \"co po mne chcete a co ma zatazujete\". Vzali sme po troch trickach (macacie a macovske ona, a ja iba macikovske) Vosla som do kabinky, tricko mi sedelo, bolo ako uliate. Kamoska mala to iste, ale jej tricko bolo vacsieho cisla. Spytala som sa predavacky, ci by nemala toto tricko, ale v mensom cisle. Na to mi ona povedla \"ja sa zatazujem iba so zakaznikmi, ktori kupuju!!! Nebudem vam nic hladat\". Toto ma uplne dostalo, nic som nepovedala, vosla dnu, vyzliekla si tricko, obliekla sa spat a kamoske podala to tircko co som si vyskusala...to jej sedelo tak ako mne..NA MIERU. Na to ona povedala: \"no chodte uz odtialto, musim ist do obchodu...\" kamoska bola este vyzlecena, chcela si obliet to macacie tricko... potom konkretne jej povedala \"vypadni uz odtialto\" PRESNE TAKTO...ja som zostala tak otapena...ze som kamoske povedala po anglicky, ze \"trebalo by zistit, koho tu mas sefa, toto nei je normalne\"... Na to mi povedala, ze co to mame za vychovu, dojdeme si sem, obzerame si veci, nic nekupime a ze co sa tu po anglicky bavim... Ja nenavidim konflikty, ale toto mi uz nedalo!!! Vyhrkla som na nu, ze som predsa zakaznik ona predavacka!! Ako si ma dovoluje bezdovodne vyhadzovat z obchodu!! A ze sa na nu pojdem stazovat!

Vysli sme z obchodu a vosli v Trznici do druheho (patri tej istej majitelke, bohuzial, ta tam nebola, iba akasi cinanka). Tak som sa jej spytala, ze kde najdem jej pani sefku, ze je takyto a takyto problem, ze toto nie je normalne, ze ma vyhodia z obchodu, a ak sa takto bude spravit nebude mat jej sefka ziadnych kupcov!! Na tom sa tam vrutila s krikom ta striga a hovorila tej mladej cinanke ze \"oni by aj tak nic nekupovali, nemaju peniaze!!!...vzali si po sest triciek (mala by sa naucit pocitat), este si tam aj suskaju a po anglicky rozpravaju, to je spravanie!! Ja mam nos na zakaznikov, ved ma poznas \" Povedala som, ze clovek predtym ako si nieco kupi, si to zvykne aj vyskusat!! A nech na mna nezdviha hlas, lebo na nu zdvihnem ja, ale to uz som fakt kricala aj ja... Ze akosi nas dovoli vyhodit z obchodu a ako sa to predsa bavi s ludmi atd.

Ja som zostala vyvalena...ja som odtial vysla a myslela som ze koncim, proste mna toto tak vyviedlo z miery, ze som skoro plakala...
Mam 23 rokov, aj kamaratka, a taketo som nezazila... Ja ako zakaznik si predsa mam pravo vyskusat veci a nemusim ich kupit!! (ona zrejme pocula tu \"zazracnu\"vetu, ze nemame peniaze) ale namojveru vam poviem, do toho tricka macovskeho sme boli tak zalubene, ze zajtra o osmej by sme tam uz stali ako cinove vojaciky!! Ale o to nejde... ide o to spravanie...okrem toho sme mali dokopy 3 tricka a nie 6 a aj keby 6!! sme snad 2 to je 3 pre kazdu...proste ja som paf...ona ma doslova odmietla obsluzit s tymi slovami, co som uviedla! a potom nas doslova vyhodila z obchodu a este za nami sla do toho dalsieho a robial tam bordel!!
Ja som typ cloveka, ktoreho velmi rozhekluju taketo veci, ja nie som konfliktna persona, ale po hlave si skakat nedovolim a toto bol najvacsi extrem v obchode, aky ma postretol...
Sama som robila v obchode 2x (cez leto ako brigadu). Ci ku mne prisiel clovek, co si vykusal plno veci a nic nekupil, ci ku mne prisiel mrzuty a odporny clovek, hocikto, moja uloha je = obsluzit, pomoct a byt mila! A toto ludia aj ocenili... prave pre toto nechapem... Je plno nezamestnanych, ako mozu do toho obchodu postavit takuto kravu?? Niekto iny by to miesto mile rad bral a este ho aj zodpovedne a sikovne vykonaval... Kamoska je 5 rokov casnicka, takze obe mame skusenosti v tomto smere a obidve sme boli vyvalene...toto je sila...

Sorry, ludia, ja som sa musela vyrozpravat, v zivote sa mi nestalo, ze by ma z obchodu takto vyhodili a takto sa ku mne spravali... Nikdy v zivote tam uz nic viac nekupim a silne uvazujem, co spravit dalej.
Skusit tam v pochodovat o mesiac, pricom zamerne podotknem ze sice financie nemam, ale chcela by som skusat (a v pripade tejto drzosti ju nahrat telefonom a poslat obchodnej inspekcii) alebo tam prist s mamkou a babkou (ako \"dospelackym\" dozorom) tiez za nejaku dobu a JUST si vyskusam pol obchodu!! A nic nekupim...
Idem prasknut...

Deeee

nesuhlasim s tym, ze lacny tovar dostat len u cinana. Myslite si, ze drahe butiky maju len kvalitu...tak to sa mylite. Mala som tu cest brigadovat v butiku, ktory je vo vsetkych nakupnych centrach v BA a moja mama v tom case robila v cinskom obchode a akurat boli v kurze maskacove nohavice. V butik sme predavali rovnake nohavice ako mama u cinana, az na to, ze boli o 1500 korun drahsie. A boli to tie iste, naozaj....akurat majitelka butiku si tam zavesil svoju vysacku a nehoraznu cenu.
A dalsiu skusenost mam s riflami. Ja som si kupila cierne rifle z 400 korun u cinana a moj brat v tom istom case si kupil mustangy za 2 litre. Jeho drahe stratili farbu po prvom oprani a ja som ich dost dlho nosila. ehovorim, ze v lacnom cinskom obchode su len kvalitne veci, ale daju sa tam najst casto kvalitnejsie veci ako v drahych butikoch. Takze len tolko

kukuruku

mimi79: takym kravam treba ukazat kto je zakaznik ;-) mas u mna 1-ku s *-ou, snad kazdy z nas uz zazil taku, ale viem ze u nas sa najdu aj mile a ochotne predavacky

mimi79

baby, chodte nakupovať do maďarska, tan si môžen vyskúšať tovar z celého obchodu, dokonca aj z výkladu a predavačky sú maximálne ochotné, usmievajú sa aj keď nič nekúpite.
naše predavačky sú kozy... aj ja mám zlé skúsenosti u nás. ošla som do obchodu a pýtala som si pánsky elegantný pulover.
predavačka si ma premerala pohľadom a povedala, že majú pulovre len nad 2200 korún. vôbec mi ich neukázala!
tak ma to nahnevalo, že som ju poprosila, aby mi poukazovala všetky farby. musela to rozložiť a akoro ju pri tom porazilo.
ja som sa poobzerala a s úsmevom na tvári som jej povedala, že napriek tomu, že tam majú taký drahý tovar, bohvieaká kvalita to veru nie je.
a odišla som.

fonia

Inak, je zaujimave, ze ja, ak stretnem namrzenu a neprijemnu predavacku, vacsinou je to starsia zena a tie mladsie su vacsinou ochotnejsie, skor poradia. Neviem, ci sa tie starsie citia ako nieco viac?

fonia

Ved to je uplne tvoja vec, ty si mozes vyskusat aj cely obchod s oblecenim a nemusis si nic kupit. Ved su to tvoje peniaze. Ta predavacka sa tvarila, akoby jej strhavali z vyplaty, ak si zakaznik nic nekupi. Naschval by som ju este tam poobracala, keby som tam prisla nabuduce, chcem toto tricko, nie tamto, inu farbu, nie, inu velkost. Aj ja si viem predstavit kolko ludi by bralo tuto pracu a ona je este nespokojna. Nie je majitelka nahodou jej znama, ked si dovoluje vyskakovat? Ja mam vacsinou s predavackami skusenosti, ze bud su mi stale v patach a pytaju sa co chcem, to vtedy, ak si len obzeram, ale este neviem, co si chcem kupit alebo ak ich prave potrebujem, zrazu nikoho niet. Ty mas pravo skusat, kolko chces, ved ty v tom budes potom chodit.

rony26

presne, vsetko je to ludoch, o pristupe cloveka k cloveku, o slusnom spravani o vychove...nie o znackach a peniazoch

fadsa

C.C.C.C.C nesúhlasím s tebou ja tiez nakupujem u cinakov pretoze si nemozem dovolit znackove veci, ale ešte nikdy som sa tam nestretla s takym otrasnym pristupom ako v jednom znackovom obchode...taky pohlad aky tam hadzali predavacky na zakaznikov som nevidela...nezalezi ci je obchod znackovy alebo nie ale od toho aky ma personal

dd

manzel bol dnes rano v jednej predajni potravin blizko nas, bol kupovat chlieb, kazala som mu este vajicka a trocha salamy..vravel, ze ked prisiel k pultu s masom, bol tam jeden nas sused a za pultom vraj bola veduca predajne..ten nas sused povedal tej veducej: ved vam tu lietaju masiarky(take tie velke bzuciace muchy)! a ona na to: no a co ja s tym?? manzel mi povedal, ze sa otocil a pomyslel si: tak teda dakujem, maso nechcem..
ale zas raz som bola vo velkom obchodnom centre v jednom butiku si kupit rifle s jednou kamaratkou..boli tam take 2mile, ochotne mlade predavacky..o par mesiacov som sla okolo toho isteho butiku so sestrou a ta predavacka, ked ma videla prechadzat okolo, usmiala sa a pozdravila ma :).zrejme si ma pamatala..to ma velmi milo prekvapilo a urcite tam budem kupovat aj nabuduce!