nepravidelna menstruacia, escapelle, agolutin, STRESY :(

Príspevok v téme: nepravidelna menstruacia, escapelle, agolutin, STRESY :(
confused

ahojte,

mam problem...

prvu menstruaciu som dostala v dvanastich. mala som ju pravidelne dovtedy, pokym som nemala jedno vaznejsie ochorenie (brala som viac antibiotik po sebe), odvtedy mi vzdy meskava. mesiac, tyzden..

moja gynekologicka mi dala agolutin (vyvolavaciu injekciu). menstruaciu som dostala hned na druhy den. o pol roka sa to iste zopakovalo s rovnakym priebehom.

mam 17 rokov, odvtedy odkedy mam priatela menstruacia prisla zazracne sama od sema, bez komplikacii. pred asi tromi mesiacmi sme zacali s priatelom "zit blizsie" :)
bohuzial nie uplne najzodpovednejsie, musela som uzit escapelle (tabletku po). po nej som menstruaciu dostala opat normalne. lenze odvtedy nic...

menstruacia mi meska uz 36 dni, pri sexe (co bolo asi 4krat) sme pouzili kondom. neroztrhol sa, na zaciatku to bolo bez neho ale trvalo to len asi 10 sekund a ani ja/ani on nevieme o tom, ze by sa stalo nieco, co by sa stat nemalo (predcasne).

bola som u svojej gynekologicky, mala/mam z toho strasne stresy, velmi sa bojim. isla som za nou hlavne kvoli antikoncepcii, konecne som nasla odvahu porozpravat sa o tom s maminou...

doktorka mi dala opat agolutin, lenze teraz je uz 6 den a stale nic. nemozem poriadne spavat, stale len cakam, kontrolujem. kvoli antikoncepcii mi brala aj krv,

a moja otazka je, ak by som bola nahodou tehotna (aj ked pravdepodobnost je, dafam, velmi mala), zistila by to podla tych krvnych testov?

uz neviem co mam robit, s priatelom sa teraz kvoli mojim stresom stale hadame.
antikoncepciu mam uz nastastie na nocnom stoliku (yasminelle), ale velmi sa bojim, ze uz je neskoro, nemam odvahu urobit si tehotensky test. skusala som aj cervene vino, aj teply kupel a nic zatial nepomaha.

prosim, poradte mi.

venusa369

Ahoj. Lekárka mi pichla agolutin, pretoze som isla na operaciu a meskalo mi to tri dni. Na 4 den som dostala normalne menzes. Chcem sa len spytat, ci mozem byt aj tak nehotna, aj ked je to malo pravdepodobne, nakolko s priatelom sme pouzili ochranu a aj tak to \\\\\\\\\\\\\\\"urobil\\\\\\\\\\\\\\\" mimo...

neva

prepáč, teraz vidím, že píšeš, že Ti pichla injekciu a je to 6 dní. Takže norma je do 14 dní, verím, že Ti to príde. Ak by sa stalo, že do 14 dní nepríde, ešte nie je dôvod na paniku, bude to treba zopakovať.

neva

Som rada, že to tak dopadlo. Ak Ti lekárka nepichla vyvolavačku, tak si ju daj pichnúť, aby si mohla začať užívať HAK.

confused

a je to...

jedna ciarka, negativny.

DAKUJEM vam za podporu,
je to neskutocne uvolnenie.
konecne budem moct v klude spavat
(pre istotu si ale zajtra este jeden zopakujem)

neva

confused - najlepšie bude ak si urobíš čím skôr tehotenský test. Je lepšie vedieť pravdu, ako sa báť a čakať. Je to veľká záťaž pre psychiku. Ak bude test negatívny, daj si opäť picnúť injekciu a potom začni brať tú antikoncpciu. Nemá zmysel čakať v neistote.

farmaceutka1

Ak si lekarke povedala o tom nechranenom styku, pravdepodobne ti krv vzala aj na zistenie tehotenstva.
Ale preco nejdes do najblizsej lekarne a nekupis si tehotensky test? Su aj take, ktore ukazu tehotenstvo o 6 dni po pripadnom oplodneni... naco sa tak stresujes, ked pravdu mozes vediet hned?