VNUTROMATERNICOVE TELIESKO ALEBO TABLETKY HAK ???

.....

Ak naozaj nechcete deti, tak by som si dala podviazať vaječníky. Alebo...taký istý zákrok sa robí mužom (je jednoduhší ako u žien a môže sa vrátiť späť - ak sa rozhodnete pedsa pre dieťa).

kaktuska

Ale ved cely zivot je do cca osemdesiatky a do prechodu sa zena dostava od zhruba patdesiatky to mate este zopar rokov rozdiel! Ale ak chces tak kludne ber do tridsiatky HAK a ked si budes potom uplne ista ze uz nikdy nechces otehotniet daj si podviazat vajecniky to je fakt najistejsie riesenie.

liana_

prepanajana, cely zivot na HAK :-o, tak to ja by som bola uz za par rokov plesata :(
porad sa urcite s gynekologom, su aj ine moznosti, ak vies, ze deti mat nechcete...

jajka001_

poznam dievca, dve deti, 28 rokov, dalsie nechce - isla na podviazanie vajecnikov. je radikalne, ale aj to je moznost. telieska maju tiez vselijake vedlajsie ucinky, ked ti nesadne, zrasty a podobne. hak ma tiez negativa. aj chemicka antikoncepcia.

kaktuska

Myslim ze to kludne mozes brat az do prechodu aspon budes mat ustalenu hladinu hormonov, ved kolke zeny beru HAK koli pretoze maju problemy s predmenstruacnym syndromom a podobne. No alebo posledna poznost je pouzivat kondom ale to musi chciet aj partner.

Vas nazor

ale co by si robila, ak by si potrebovala ochranu na vzdy ako sa hovori - nemozme mat uz dalsie dieta, dovody uvadzat nebudem ...to mam brat cely zivot HAK??

anci

Vnutromaternicove teliesko patri medzi tzv. abortivnu ,,antikoncepciu,,. To znamena, ze nezabrani oplodneniu vajicka tak ako HAK, ale zabranuje uhniezdeniu uz oplodneneho vajicka - to znamena sposobuje potrat. Ak aj teliesko uvolnuje hormony, ide len o gestageny, ktore nezabrania ovulacii, ale len rastu endometria, tj, vystelky maternice, do ktorej sa teda oplodnene vajicko nemoze zahniezdit, podobne ako tzv. tabletka ,,po,, . Takze z etickeho hladiska by som volila skor HAK.

Vas nazor

ja som v tehu mala zavedeny pesar, potom som mala aj vytoky vselijake, stale mi davali cipky ....ale to sa asi neda porovnavat pocas tehu ...predsa rozne hormonalne zmeny tam nastavaju ...

kaktuska

Tak to by mohlo byt aj celkom dobre riesenie. Ale ako vravim tych vedlajsich ucinkov sa netreba az tak bat mnohe lieky su robene uz velmi jemne a dokonca maju rad vyhod ochrana proti cystam a podobne.Pri teliesku je problem ten ze to je cudzi predmet a telo na to moze reagovat vseliak, ale kedze sa da automaticky vybrat mali by problemy aj rychlo zmiznut teda ak nedostanes infekciu, to je potom asi horsie.