*"""PROBLEMY S PARKOVANIM..."""*

Príspevok v téme: *"""PROBLEMY S PARKOVANIM..."""*
nadasa

MAM TENTO PROBLEM, NETYKA SA ZDRAVIA/AK NERATAM STRES :) ALE NEVIEM KAM SA OBRATIT, POTREBUJEM RADU A INFO:
byvame v RD a mame garaz,pred garazou vysuvnu branu na vyjazd a vstup do garaze.kedze je tu vsak obrovsky problem s parkovanim-hlavne roznych navstev a neda sa rozumne dohodnut ani opakovane aby nam nebranili vstupu ci vyjazdu/mame velke auto. a ked ho chceme mat garazovane,permanentne zhaname majitelov akychsi vozidiel koli ktorym nemozme dnu ci von-ten priestor je tu pre velke auto dost obmedzeny/. a niektori su az tak drzi-zvlast mladi-"pubertiaci"co navyse sialene rychlo jazdia, ze sa nam postaviea rovno pred tu vonkajsiu vysuvaciu branu a tak sa nemame ako dostat do garaze.
chcem vas poprosito rady,ake mam oficialne moznosti riesenia situacie-ked sa teda nemienime zakazdym komusi doprosovat aby nam uvolnil vjazd do vlastnej garaze a nahanat majitelov tych vozidiel, zvlast rano,ked sa clovek ponahla do prace...?
kam a na koho sa mame obratit?
mozem si tam vyvesit cedulku napr:zakaz parkovat, auta budu odtiahnute, ci vstup do garaze,auta budu odtiahnute alebo take nieco? ci na to potrebujem nejake oficialne povolenie? ak hej, od koho a na zaklade coho su mi ho povinny vydat? alebo si mozemten priestor na ceste ktory potrebujeme aby sme vysli von ci do garaze vyznaciT?/teda bielymi ciarami a krizom?/kedy mozem zavolat odtahovku a mozem vobec, ci len policiu?je to hrozne stresujuce,naozaj.
prosim, fakt neviem co mozem a co nie ani kde to mam riesit. prosim o overene informacie .dakujem vam

asdfjklô

myslim si, ze za ten cas si si uz davno mohla obvolat mestsku policiu, obecny urad a informovat sa, alebo namiesto toho, aby si vypisovala tu, si mohla navstivit ich internetove stranky a uz ste to mohli mat s manzelom vybavene. viac ti tu asi nikto neporadi.
podla mna zbytocne stresujes a neriesis situaciu prakticky.

nadas

aha, dobre, takze je to cele v kompetencii mestskej ci dopravnej policie? lebo to som nevedela ze kam vobec s tym, ze ci na obecny urad a ci na magistrat, co spravuje tu verejnu komunikaciu, ci kam.
no a policajtov som uz raz davnejsie volala,ked sa muz rano o siestej ponahlal do prace a nezohnal majitela vozidla co zle zaparkoval.bola zima, muz musel surne odist a tak to ostalo na mne. policajti sice prisli o take 2-3 hod., majitel nebol doma, auto zaparkovane tak, ze ti policajti to nakoniec s problemami vyparkovali-to nase auto, no nebolo to jednoduche a ten druhy mu ukazoval a este sa ktomu zastaral nejaky pripity sused-uz rano co stym nic nemal, nakoniec som vysla ja ako blbec co nevie soferovat a veselo si tykali!!!sused s verjnou mocou si tam vtipkovali a tykali. no tak sa obrat na niekoho! to ma dorazilo. a nic ani nespisali, nepofotili, ziadna sprava,len ze ak xcem, mam to riesit ako staznost na obecnom urade s dotycnym,ktory bol potom ztoho uplne mimo ze sme volali koli tomu policajtov. tak ja uz neviem
takze tie zlte ciary si nemozem len tak nakreslit, to musi urobit mestky urad ci policia ci kto?lebo to chcem urcite urobit,len kam s tym presne ist a co ak mi to odmietnu?su povinny mi to spravit ked o to poziadam? plati sa za to vela? alebo nejake mesacne poplatky ako za prenajom?

mufinka

volaj zakaždým dopravákov alebo mestskú políciu!Zašla by som na políciu alebo mestský úrad požiadať o vyznačenie zákazu státia...to sú tie žlté čiary na vozovke.Aj tak si myslím,že každý kto tam zaparkuje porušuje predpis lebo blokuje vjazd alebo výjazd!Neboj sa,bojuj!!!

asdfjklô

ked sa bojis hned volat odtahovku, zavolaj najprv na mestsku policiu, taketo veci by mali spadat do ich kompetencie. a hadky a podobnych veci sa neboj, ty si v prave, bo cudzie vozidla nemaju co parkovat pred vjazdom abo vyjazdom z garazi, budov, objektov. a volaj, aj kazdy den, nech sa naucia!

nadasa

jajka
hm, slovo prosim, zial, uz nepomohlo...
tiez ma stve,ze sa musime stale prisposobovat tomu ked sa nedostaneme do ci z garaze, nastastie mame este 1 auto, co stoji na ulici,ale je to obmedzovanie sa,pokial furt nexceme zhanat majitelov akychsi vozidiel.
a ked zavolam taku odtahovku a nebude to chciet zaplatit,alebo nam potom naschval NEJAK "ublizi", pripadne odtahovka pride, ale to auto tu uz nebude...?-tak platim ja?
alebo ked zbada ze mu auto odtahuju tak vybehne a vznikne hadka a tak a kto to potom zaplati?
uz som velakrat xcela volat,ale zlakla som sa :(

jajka001

neviem presne ale myslim ze napis prosim neparkovat - pozor garaz - tam kludne mozes dat a ked je niekto taky drzy ze ti tam aj tak necha auto tak mozes zavolat odtahovku, nie si povinna ho zhanat.