Mate aj Vy strach z trombozy?

fenix

kedze kazdemu, co ma znalosti a skusenosti admin neustale blokuje ip adresu,musis sa opytat jej.vola sa maccccccccccca

fenix1

vysetrenie na preddispoziu trombozy sa robi pred zaciatkom uzivania hak.lenze skoro kazda z vas to podnecuje,potom zbytocne umierate.
vysetruju sa faktor v leiden,inr,mthfr.ak co len jeden je pozitivny,hak je kontraindikovana.
tromboza sa moze prejavit bolestami noh,ruk,na hrudniku,a nemusi sa prejavit vobec a mozes hned zomriet na infarkt,porazku,plucnu emboliu,akutne zlyhanie obliciek.najdolezitejsi je spravny pohyb,hydratacia organizmu,nefajcit,pri dlhej ceste nemat pokrcene nohy v kolenach,vela cvicit pri takom sedeni kruzenim clenkov a dvihanim spiciek,aby svaly lytka vypudili krv do srdca.
vela pripadov nevysetrenej alebo neriesenej trombozy v tehotenstve konci potratom

alternantka

Ja sa trombozy bojim a nahovaram si, ze mi hrozi, odkedy som zacala uzivat HAK (viac ako pred rokom) a citala som o nej. V rodine nikoho s trombozou nemam. Len co citim nejaky slaby krc (ktory moze byt pokojne z toho, ze mam malo horcika alebo co), myslim na trombozu. Pritom take bezne slabe krce ma kadekto a mala som ich aj predtym. Len zacinam byt trochu paranoidna. Nemam sedave zamestnanie, do prace chodim peso, takze pohybu mam akurat. Akurat ze som sa prestala venovat horskej turisitike, mozno noham chyba ten aktivnejsi pohyb, na aky si zvykli. Ako sa prejavuje tromboza?

- mira

Trombózu veľmi jednoducho ovplyvníš stravou. Predstav si, že cez rúru prechádza tekutina s roztopenou masťou alebo maslom. Zakrátko sa rúra upchá. Toto sa deje i v cievach, je to dokázané už 50 rokov.
Vylúč živočíšne a saturované tuky, živočíšne bielkoviny. Nahraď ich malým množstvom panenských rastlinných alebo semienkami. Nebudeš sa musieť báť trobózy.

luciazh78

Mám 31 rokov.Potratila som uz tri krat mám 11 ročného syna tehotenstvo som znášala veľmi dobre bez ani jedného problému.Ja tomu nechapem sme s toho hotovy ktovie či ešte budeme mať bábo?

lek

Tak to je uz viac informacii, ktore vnasaju svetlo do tvojo strachu.Konas vlastne spravne. Ak nemas nejake tazkosti, ziaden opuch, nezadychavas sa nejako viac ako si bola zvyknuta, tak trombozu najskor nemas. Spravne ale je dat si zistit, ci nahodou nemas zvysene riziko pre tromboembolicku chorobu, t.j ci nemas trombofilny stav. Nezriedka sa stave, ze dievcina alebo zena, ktora uziva HAK to nepovazuje za lieky a ked ide s nejakym problemom k lekarovi, ci ide na operaciu neuvedie, ze uziva HAK, pritom je to dolezity udaj. Takze vsetky co uzivate HAK, nezabudnite to uviest ak idete na vysetrenie, ci lezat do nemocnice a samozrejma na operaciu.A este, ak ste niektora uz trombozu mala, tak je velke riziko pokracovat v HAK.

Lucinkaaaaaa

Pytam sa lebo uzivam hak, zacala som ju uzivat kvoli tomu,ze som od 15 nemala rok menstruaciu. Ak by som nebrala hak,tak ju nemam.Uzivam ju 4 roky,ale rozmyslam,ze ju vysadim.Mam 23,nefajcim,mam nadvahu asi 5-6 kg.Jednoducho som dnes pozerala jeden dokument a tromboze a zacala som sa bat.Preto uvazujem,ze uz hak nebudem brat a chcem ist na nejake vysetrenie do centra pre trombozu,aby som si bola ista,ze nemam ziadne predpoklady mat trombozu.