tupozrakost

mircoMY33

nie nezlepsi a keby si sa pozornejsie opytala doktorky tak by ty povedala ze zrak sa formuje do 6 roka zivota a nemusis mat velku hlavu s toho ja som tupozraky tiez a na to si zviknes ze vidis na jedno oko vydis rozmazane

modrooká

No v každom prípade poproste lekárku nech to skusi liečit.možno že trošku sa polepší však ked má len 10 rokov.

modrooká

Hladaj na fore,už dosť bolo o tom písané.Aj ja maám na jednom oku.ked mi to zbadalimala som skoro 16,nič s tým nevedeli robiť.druhé oko mi služi normálne.už mám vyše 45,od oktobra potrebujem na čítanie okuliare kvôli drobulinkým písmenkám.Na tupozraké oko mi nevedeli nájsť vhodnu dioptriu,tak mi dali 0,75 ako do normálneho oka.spolu to funguje,ani mi neprekáža ale samostatne nevidím jasne písmenká,ani nic okolo seba.dufám že to zdravé oko mi vynahradí aj to tupozraké.podľa mna tiež sa nedá s tým nič robiť.Synovi to vadí?Ked to má samozrejme na jednom oku,to nemá byť taký problém,ešte aj vodičák sa dá s tým urobiť.No vodič z povolania nemôže byť.Nesmuť te nad tým,su aj oveľa horšie veci.Ja mám 11 ročnu dcéru,tá má jedno oko slabšie ako druhé o 0,25 dioptrii,zatial tupozraká nie je.Mladšia má 8 nemá problém z očami.Ci to nedostanu ako pubertáčky???Fakt ja som mala dobré oči do ukončenia základnej školy tiež.

sarah parker

bohuzial, tupozrakost ani nie je tak porucha oka, ako porucha spracovania obrazu v mozgu. ak sa nenauci mozog spracovavat sledovany obraz z oboch oci naraz, bude ignorovat jedno, to slabsie oko. a toto je schopny mozog naucit sa max. do 5-6 rokov veku dietata.