obriezka

klopka

Tinka, mam syna aj synovca, aj kamaratky maju synov, takze problemov s predkozkou som si popocuvala dost. Bohuzial lekari vsetky predkozky riesia pausalne a cim skor, ale to je BLBOST, je to len hlupy zauzivany zvyk. Mojmu synovi to tiez neslo, dala som na rady osvietenych, obriezka sa nekonala - a zrazu, v piatich rokoch mu to islo! Ved chalani sa s tym stale hraju, on si pomoze :) aj moj, len zrazu na mna z vane krici, mami, pozri co sa mi stalo :)
Samozrejme, moze sa stat, ze mu to naozaj nepojde a potom bude maly op. zakrok potrebny, ale naco to riesit privcas a velmi pravdepodobne zbytocne?

marianocka

tinka, na obriezke nie je nic zle, ak sa nazory lekarov roznia, je to len preto, myslim, ze ide o subjektivny pohlad kazdeho z nich a o roky skusenosti. moj partner ma takisto obriezku a je velmi spokojny uz len z toho hladiska, ze je to ovela hygienickejsie, a mensie riziku vzniku zapalov. a co sa sexualnej stranky tyka, tak samozrejme vydrzi ovela dlhsie.
a co sa tyka nejakej hanblivosti v sprchach alebo tak, tak samozrejme ze spociatku si zvyknut nevedel, ale teraz to uz berie ako uplne normalnu vec a absolutne nelutuje, ze si ju dal spravit :)

M26

citron,

Zalezi ci ides do nemocnice ,alebo k sukromnemu doktorovi.Asi by som doporucoval k sukromnemu, aj ked to stoji okolo 4500-5000Sk.V statnej preplaca pistovna.

Ja som bol u sukr. doktora.Prisiel som, ponukli mi kavicku, posedel som ,doktor mi povedal co ma caka, presunuli sme sa na operacny stol.Jedine co je treba dodrzat ,ze vyholit cicku a okolie, predsalen je tam potom lepsi pristup a asi aj kvoli hygiene.Doktor zobral inekciu a sup mi ju do cicky, ta prva inekcia bolela najviac, ale v zasade je to prd ,len take dobnutie tvrdsie.Potom mi dal este jednu a este jednu,tie uz som skoro necitil.No a zacali operovat :) Rezanie som vobec necitil iba take jemne stipkanie.Trvalo to cca 30minut.Potom mi to obviazali a isiel som domov.To tazsie iba nasleduje...a to su nocne erekcie.Doporucujem kazdemu kto to podstupi aby prvu druhu noc nespal.Ja som to vydrzal.Je tu riziko ,ze pokial clovek bude spat a bude mat erekciu ,mozu sa potrhat stichy.(stava sa to velmi velmi zriedka, ale jak som pisal ,ked nebudete spat prve dva dni ,tak je to len plus)...Asi tolko :)

tinka228

M26, ďakujem za názor. v podstate takto uvažujem aj ja. len mám strach, že keď začnem vymýšľať u dr. tak si spravím zlé meno a ona bude mať potom k nám taký prístup. veď vieš ako to myslím. proste lekári nemajú radi keď sa im pacienti starajú do remesla. ostáva mi teda len nájsť nejakého fakt dobrého lekára s ktorým nebudem musieť "bojovať", takého čo bude chcieť hľadať aj iné riešenia ako hneď rezať. lenže z praxe viem že je to riadny problém.
hrozne si cením, že ste sa mi sem chalani ozvali. ĎAKUJEM.

M26

tinka228,
Moj nazor je taky ,ze ked mas maleho syna ,nedavaj ho hned obrezat.Skus ine riesenia, zajdi za inym doktorom ,atd.. obriezka je to posledne, ufiknut kus niecoho ,to sa da vzdy.Jedine nad cim premyslam je to ,ze sa mu neda vobec pretahovat ta predkozka, da sa povedat, ze dlho by som to v takomto stave nenechaval ,pretoze skor ci neskor mozu prist problemy,pretoze hygienicky to asi nebude to prave orechove.Mne ide len o jednu vec, keby sa mu dala aspon trochu predkozka stahovat, tak by som to nechal tak, moze sa to proste casom spravit a pokial nie, tak si necha urobit obriezku ked bude starsi.Ziska minimalne to ,ze bude cicka citliva dlhsie :) Ja som sa nechal obrezat v 22 rokoch, lebo som musel, zdravotne dovody.Citlivost vnimam po 4 rokoch tak ,ze zatial je super a moj nazor je taky ,ze cim neskor sa clovek necha obrezat ,tym dlhsie ma potom citlivost ok, pokial by som sa nechal obrezat napr. ako maly chalan, myslim si ze citlivost sa znizi omnoho skor.
Co sa tyka toho ,ci sa nebude hanbit pred kamaratmi a tak, to by som asi neriesil ,pretoze co mam znameho urologa sam mi povedal ,ze dneska je uz u nas skoro kazdy piaty chalan v nejakom veku obrezany, nepamat si uz ten vek...tusim 20-30.A tendecia je taka ,ze tychto ludi/muzov s obriezkou bude pribudat.Esta taka vec na zaver, moja partnerka vidi ako najvacsie plus vydrz a hygienu, kedykolvek ,ked jej napadne moze zobrat moju cicku do ust :)) Predsalen neobrezane cicky daleko viac pachnu :) to je znama vec....Takze tolko z mojej strany.

indian

ako kamoš on v pohode to hovori ale omne to vie len rodina a ostatne v anonyme ale kamoš normalne to hovori a beru ho v pohodičke