Mam odisť z prace???

Príspevok v téme: Mam odisť z prace???
Erika.

Ako by ste to riešili vy? Zarabam celkom dobre asi 20 000 v čistom. Ale problem je v tom, že vedúca mi tam robí v praci peklo. Ohovára ma pred ostatnými, posmieva sa pred ostatnými ako vyzeram, "hodí" na mňa zle urobenu pracu, ktorú som ani ja nerobila a povie šefovi, že som pomala. A pritom to vôbec nie je pravda, robím ešte niekedy viac ako ostatný a skoro vôbec nevymeškavam v praci. A ešte kamarátkam, teda mojim kolegyniam vraví aká som jeb..ta. Jednoducho ma neznáša, lebo ona je tučná sviňa ktorá by sa radšej hodila ako bacharka v base. A to by som mohla písať do rana čo ešte všetko sa tam dialo na moju osobu :(( Vždy som sa to snažila nevšímať si to, ale teraz mam z toho strašný pocit menejcennosti a boli ma srdce z toho stresu.
Stoji mi ten plat za toto všetko? Čo ak v inej práci bude ešte horšie?

Linnda_260

Úplný súhlas s Darikou. Veď nie je umenie ustúpiť, ale bojovať. Vieš koľko krát sa v živote ešte stretneš s takými tupcami? A nie vždy sa bude dať odísť. Nauč sa s nimi bojovať, lebo sa ti to v živote vypomstí. Povedz si, čo sa ti môže najhoršie stať? No, maximálne ťa prepustia. Ale to pre teba nie je katastrofa, veď nad odchodom rozmýšľaš sama. Takže v podstate nemáš o čo prísť. Aj ja som si dala na seba kydať, ale život ma naučil bojovať. Tebe teraz život ponúka šancu, tak ju využi a nevzdaj to !!!

darika

Erika,to chces cely zivit utekat kvoli nejakym zakomplexovanym kravamTaki ludia pri takych ako si ty,len rastu,lebo dosiahnu svoje.Niekedy sa musime trosku aj pobit s okolnostami.Chces opustit pracu len tak?Bez boja?Ak budes vzdy utekat,tak sa budes mat vlmi zle.Dokaz si hned teraz,ked mas prvy problem a prvu prilezitost.A ked aj nevyhras,aspon si budes moct povedat,ze si neutiekla ako slaboch.Najprv sa porozpravaj so sefom.odist po 4 rokoch z prace len kvoli nejakej chudere...Nebut slaboch a davaj do nej.Drzim palce.

mimka55

Nuz ziadna praca nie je idealna a aj ta moja ma + a -, ja pracujem pre medzinarodny koncern, co ma svoje vyhody ale aj nevyhody, medzi sebou si v praci rozumieme fajn ale medzi ostatnymi krajinami tam vladne velke napatie a povysenie v ramci firmi je ako dokopat sa k zlatu, hlavne pri nasej najvyssej sefke, nuz ale nikde to nie je dokonale. Byt tebou by som si to aj tak vyriesila s tou zakomplexovanou a az potom rozmyslala nad odchodom, ked uz nic aspon sa ti ulavy.

Erika.

Presne ak by so mno nebol šef spokojný tak by som tam nebola už 4 roky, on vie že si robim pracu dobre, ale netuší aku sviňu vedúcu tam ma. Lebo pred ním sa chova ako strašne mila osoba a keď odíde, tak je na mna ako fúria. A s tými komplexami? Tak tých ma veru dosť. Ma tam rovnocenne kamarátky a s tými stale rozoberaju aj mňa a ešte aj par dievčat. Jednoduco ona neznaša baby, čo su krajšie od nej :)) Ale bohužial sme tam od nej zavislí, lebo ona nam dava všetku robotu čo treba.
Ja som povaha, že si všetko nechám na seba hadzať, nedokážem isť za šefom, ale najlepšie bude asi odtiaľ odisť ak budem mať najbližšie kam, lebo keď ju vidim je mi z nej na vracanie a toto trpieť kvôli peniazom sa mi neoplatí.
Vy to mate v praci iné? teda myslím, že aj sranda a tak? Lebo ja keď sa zasmejem nahlas už zazerá, čo si to dovolujem byť šťastná :)) Veď to je choré.

mimka55

Myslim si ze dievcata maju pravdu. Mam kamaratku, ktora mala take iste problemy, ked jej raz praskli v praci nervi, tak vynadala sefovy, povedala mu ze nech si najde ineho debila co mu budeo robit vsetku robotu a ze ona ma dost skusenosti a aj znamych a ze si lahko najde inu robotu (jaj sef ju nepustal ani na dovolenku, robila aj v nedelu), sef sa po niekolkych takychto rozhovoroch zlakol, a odvtety je to sef na pohladanie, dostala aj zvysenie platu, aj viac dovolenky a este si aj tykaju. Ak by si ty bola nejaka hrozna zamestnankyna tak tam uz davno nie si, tvoja sefka dobre vie kolko robis len si na tebe riesi svoje komplexi. Takze drzim palce, ale pre istotu sa kludne mozes zacat aj hladat novu pracu, nikdy nevies co na teba caka.

Liana...323

A tiež by si sa mohla najprv porozprávať s ňou. Najprv medzi štyrmi očami. Povedz jej, že ťa to nebaví počúvať a že ak neprestane, začneš hrať jej hru. Daj najavo, že sa nebojíš vyhadzova, aby sa necítila na koni, lebo robotu si dokážeš nájsť (trochu to zahraj) Skrátka musí vedieť, že sa jej nebojíš. By si neverila ako toto zaberá. Ľudia, na ktorých zaútočíš, sú zväčša opatrnejší a nie takí drzí, aj keď ťa neznášajú. Ale tebe nejde o to, aby ťa mala rada, ale aby ti dala pokoj. Pri rozhovore jej daj najavo, že si napr. vážiš jej robotu, že si myslíš, že je odborníčka vo fachu a pod. keci, ale že si neželáš, aby sa takto voči tvojej osobe chovala. Som si istá, že to zabere. Tak pozbieraj všetku odvahu a choď !!! Ak to nepomôže urob to, čo ti radili nižšie. Držím palce.

darika

Presne tak.To by si musela hladat zamestnanie skoro stale,lebo vsade je nieco.Ja som prisla o pracu pred 3 mesiacmi,ale s tym rozdielom,ze ja som mala tento problem so sefkou.Nemala som za kym ist.Ja som isla ale do officu,kde bojuju za prava zamestnancov a ta svina mi musela este zaplatit.Ty ale mas za kym ist,takze musis sa vediet branit.A veduca ide do teba dotial,pokial jej dovolis.Co keby si aj na nu trosku zdvihla hlas a ukazala,ze sa jej nebojis?Ale najprv by som isla za tym sefom.

jajka001_

suhlasim s darikou, skus este zabojovat, kym si najdes novu pracu. lebo takito ludia sa mozu najst vsade, treba sa im vediet postavit.

darika

Erika,nemusis hned kvoli tomu odchadzat z prace.Chod za sefom a vysvetli mu,ze nechces mutit vodu medzi zamestnancami,ze si tam rada,ale ze si proste nerozumies s veducou.Povedz mu,ze si si neni vedoma toho,ze by si odvadzala pracu az tak zle,aby ta ponizovala a ohovarala medzi ludmi na ktorych ti zalezi.Povedz mu,ze ti je to luto,ze si musela zajst az tak daleko,ze si musela ist za nim,lebo vies,ze nie je pekne donasatm,ale nerada by si kvoli tomu musela hladat pracu,lebo sa tam dobre citis.Povedz mu,ci by ste si to nemohli vyriesit s nou pred nim-ako nestrannou osobou a nech ti ona povie pred nim,co jej na tebe tak moc vadi.