taliansky jazyk

JulkaN

Taliančina je krásny jazyk. Nemyslím si, že je jeden z najľahších, ale zároveň nie je ani veľmi ťažký. Nekomplikuje ti to tam napríklad skloňovanie slov podľa pádov, ako napríklad v slovenčine alebo nemčine. Ak si chceš overiť, že ťa taliansky jazyk bude baviť, skús si napríklad prejsť pár lekcií v online kurze: www.speakingfriends.com

Prinsipino

Ano , to mi je jasne ,ze perfektne , aj keby som velmi chcel sa ju nenaucim , prosto zaklady . Ja sa Anglictinu ucim 9 rokov , no OK , ako povinne 4 roky , a neviem z nej nic , a iba sam sa ju doucujem niak cez knihy ako Anglictina pre samoukov . Dost bude zalezat , akeho profoka dostanem . Dik za reakcie .-) .

sign

nie je to ťažký jazyk,len sa mu treba venovať. Ale tiež si myslím že ak sa to budeš uciť tak že dve hodiny tyždenne naučíš sa akurat zaklady.

katka...

Ja sa ucim po spanielsky, co si myslim je podobny jazyk ako taliancina. A spanielcina je lahka. Myslim, ze si si dobre vybral. Francuzstina je urcite narocna a nemcinu vela ludi nema rado a ma s nou problemy. Ale necakaj, ze sa na skole naucis perfektne po taliansky. AK naozaj chces ovladat tento jazyk, tak odprucam jazykovku, popripade pobyt v Taliansku.