Stres pred statnicami

Mišo21

Ak máš veľa učenia, nestíhaš, si pod stresom, stačí proste použiť techniky efektívneho učenia. Sú to techniky vďaka ktorým sa budeš učiť rýchlejšie, budeš si lepšie pamätať - a dlhšie predovšetkým, téme skutočne porozumieš.

Techniky učenia môžeš nájsť tu: bezbolestneucenie.sk

Mišo21

Ahoj gejby,

Existujú techniky ako zvládnuť stres pred štátnicami. Vychádzajú z toho, že vzniká kvôli pocitu nevyhnutnosti aby sa situácia vyvinula podľa tvojích predstáv. No nemôžeš ju kontrolovať a bojíš sa, že sa vyvinie zle. Tieto tri body sú všetko, čo treba na odbúranie stresu.

Najzákladnejšia technika je ČO NAJHORŠIE SA MôŽE STAŤ?

Predstav si, že sa stane to najhoršie: Vytiahneš si najťažšiu tému zo všetkých. Zamrzneš a vypadne to aj to málo, čo si vedela. Nespravíš štátnice. Znechutená komisia ťa pošle preč.

A teraz sa spýtaj sám seba: Čo najhoršie sa môže stať, ak tie štátnice nespravím? Čo by sa stalo? Naozaj by som zomrel? Budem hladovať, žiť pod mostom, zamrznem cez zimu? Je škola moja jediná šanca? Už nikdy nenájdem dobrú prácu? Rozhodne NIE.

Nebude to jednoduché, ale prežiješ. Tvoj život NEBUDE zničený. Chvíľu by si sa cítil mizerne, skúčene, stratene. No časom to prebolí. Máš aspoň jeden opravný termín – jednu novú šancu. Niekedy i dve. Takže nič nie je stratené. Prípadne sa vrátiš domov, pôjdeš bývať s kamošom a budeš za čas pracoval v robote, ktorá ťa nebaví. Ale prežiješ.

Vedz aj to, že existuje mnoho ďalších príležitostí než škola. Samoštúdium, stovky vzdelávacích programov a kurzov, online vzdelávanie, celoživotné vzdelávanie. Veď pozri koľko ľudí sa vypracovalo na vrchol bez školy. Vymenuj ich niekoľko – z okolia aj zo sveta. Aj ty sa môžeš takto vypracovať.

Uvedomenie, že prežiješ aj keby si štátnice nespravil prináša zmierenie s negatívnym výsledkom. Nech to dopadne akokoľvek, ty pôjdeš ďalej – k lepšiemu. Preto prestaneš byť nervózna a vystresovaná.

Takže čo také najhoršie sa môže stať???

Ďalších 8 ukľudňujúcich techník ako zvládnuť stres pred štátnicami je tu:
bezbolestneucenie.sk
S týmito technikami zvládneš štátnice v kľude, bez nervov a paniky.

Všetky techniky sú ZADARMO :-)

anjelicek _l

AHojte. ja mam statnice v utorok na magisterskom studiu a mam strasne nervy., nie s toho ze by som nic nepovedala ale hlavne preto lebo trpim tetaniou a ked chytim krc pri priprave statnic tak koniec, neviem sa sustredit a rozmyslat. Neviem co so sebou robit. prosim odpovedzte mi niekto. dakuuujem

nellya

Stačí vediet ku kazdej otázke par viet a mas to v suchu.Vacsinou ta sama komisia stopne.Ja som bola vystresovana,pritom v 6.mesiaci tehotenstva a v rozvodovom konani...ked som vysla z triedy,vypadala som akoby som práve zachranila cely svet...pritom ked si to spätne veznem,tak to je vlastne len akoby obycajna ustna skuska.Drzim palce.

lollie

dobr vila vazne sa neboj, ja som tam isla ze urcite nespravim, a stresovala som ako vsetci. ale ucitelia na mner videli ze mam stres a vobec ma netrapili, a na baby boli ovela milsi. a tie otazky skus aspon z netu stiahnut, alebo nieco nech aspon vies o com je rec, drzim prsty

dobra vila

Lollie, chodim na UKF Nitra - zurnalistika.
A uz som s nervami na konci, niektore tezy ani nevieme zohnat (ja neviem, odkial ich vyhrabali a nevravim o tom predmete, ktory sme akoze nikdy nemali - nebol vyucovany)
Vyhra...sa biflim ako nenormalna a je mi nad Slnko jasne, ze poletim a reprizujem v auguste, ale tak co uz, dovtedy si snad zozeniem potrebne veci, uch.

Inac ti gratulujem!! Akoze same A-cka, kks, ty si ina kategoria, pocuvaj :D. Wow, to by som chcela, klobuk dole pred tebou. A kam chodis inac ty? A bakalarka si tiez, alebo uz si skoncila 5 rokov? :)

gejbyna

treba mat aky taky prehlad o kazdej otazke a povedat aspon par viet k veci a ked vidia ze viete, nemozu robit problemu u nas to bolo tak...a plno spoluziakov sa ucilu 3tyzdne a podobne, ja som vydrzala 10dni a mala som dost....urcite to zvladnete vsetci co to mate pred sebou, treba zachovat chladnu hlavu a hlavne to nebrat tak ze ide o zivot, trosku to brat s rezervou a pojde to...ja viem teraz sa mi uz hovori ked mam po, ale verte mi ze som preplakala par noci a dni, ale nakoniec som sa rozhodla 3dni pred statnicami, ze kaslem nato v zivote su horsie chvile nie vydrb.... statnice..mne tiez zalezi natom aby som skoncila skolu a mala vzdelanie, pre ktore som sa rozhodla, ale nestoji to zato trapenie a plakanie urcite nie..hlavu hore a vsetko to pojde...nech Vam to vyjde vsetkym

lollie

dobra vila a nechodis ty na prif uk? :)))) ved aj u nas vyhodili zatial cca tretinu, a u mna sa stres pred statnicami zmenil na apatiu pred statnicami. este nemam zopakovanych cca 500 stran, ktore si nepamatam a mam va pazi, uz nevladzem.